Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling schimmelnagels

De behandeling van schimmelnagels

Kalknagels zijn zoals gezegd hardnekkig en ontsierend. De reguliere behandeling (zalfjes, pillen) verloopt moeizaam en is tijdrovend. De infectie leeft onder en in de nagel waardoor de meeste behandelingen de infectie niet effectief kunnen bereiken en vernietigen. Orale therapie met Lamisil (tabletten gedurende 3 maanden) of Trisporal (pulstherapie met tabletten) leiden tot goede resultaten, echter kunnen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.

Gelukkig kunnen wij uitkomst bieden met een laser die precies gericht is op schimmels.
De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt de besmette nagel horizontaal en verticaal bestreken met het handstuk.
De meeste patienten voelen alleen warmte tijdens de behandeling. Eén enkele behandeling kan reeds volstaan, al verdient het aanbeveling om de behandeling 1 keer per maand te herhalen gedurende een 3-tal maanden voor een duurzaam en blijvend effect.

Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen.

Hoe werkt het in de praktijk?

U maakt een afspraak in de praktijk. Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of uw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden afgevijld (tot een dikte van maximaal 2 mm). Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure.

Op de dag van de behandeling wordt nagel voor nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven, maar is niet pijnlijk. Dus alle 10 de nagels worden behandeld!!

Nabehandeling

De laser behandeling wordt gevolgd door een behandeling met een antischimmelzalf (Loprox). Deze zalf moet een tot tweemaal daags om de nagels en tussen de tenen gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray. De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te groeien, gemiddeld duurt dit 9 maanden tot een jaar. Wij adviseren de behandeling 1 keer per maand gedurende een 3-tal maanden te herhalen voor het optimale effect.

Kosten

Een ‘kuur’ van 3 behandelingen kost u 299 euro. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ook kiezen om per keer te betalen, maar dan bedragen de kosten 125 euro per behandeling.

Redenen om voor de laser te kiezen:

  • Pijnloos
  • Korte behandelduur
  • Veilig
  • Dagelijkse activiteiten meteen uitvoerbaar
Deze behandeling wordt uitgevoerd door dr. Raymond de Zeeuw

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur