HUIDTHERAPEUTISCH CENTRUM BREDA - ETTEN-LEUR

voor behandeling, preventie, voorlichting & advies

Zorgkaart Nederland

Schrijf een recensie over ons
op zorgkaartnederland.nl

 • 04-09-2015  -  CHECK DIT PLEKJE

  Wij als huidtherapeuten merken in het dagelijks leven dat er ontzettend veel

  vragen zijn over de huid. Er gaat geen feestje voorbij zonder dat iemand een

  plekje of bultje onder onze neus schuift. “Weet jij wat dit is?”, “Kun jij hier iets

  mee?”. Of een appje van een vriendin compleet met foto: Mijn collega heeft dit,

  moet ze hiermee naar de dokter? Er zijn zoveel vragen over de huid. Daar willen

  we graag een antwoord op geven. Een van de plekjes die ik het meest vaak te zien krijg in zo’n situatie is de fibroom of het bindweefselbultje.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Fibromen onder de oksel                     Bindweefselbultje op onderrug

   

  Een fibroom, ook steelwratje of wild vlees genoemd, is een goedaardig gezwelletje van de huid. Meestal zijn ze huidskleurig, soms zit er wat pigment in. Hierdoor worden ze soms verward met moedervlekken. Waardoor een fibroom ontstaat is onbekend en er is niets wat je kunt doen om te voorkomen dat ze ontstaan. Een fibroom kan geen kwaad en hoeft dus niet persé behandeld te worden. Ze gaan niet uit zichzelf weg en kunnen in de loop der tijd wat groter worden.

  Als ze ervaren worden als cosmetisch storend, kunnen ze verwijderd worden. Wij behandelen deze plekjes door middel van cauterisatie. Dit is een snelle methode waar bij het overtollige bindweefsel verbrand wordt. Er komt dan een korstje op en als het korstje eraf valt, is het fibroompje weg. De behandeling is niet geheel pijnloos. Alleen tijdens het cauteriseren is het even gevoelig, maar zodra we stoppen is de pijn weer weg.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Fibromen direct na behandeling          Bindweefselbultje direct na
                                                             behandeling

   

  Heb je zelf een plekje wat je graag zou laten beoordelen? Je kunt altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met een van onze huidtherapeuten. In de meeste gevallen is het plekje eenvoudig te verwijderen. Huidtherapeuten mogen echter geen diagnose stellen.
  Bij twijfel zullen we je altijd doorsturen naar een huisarts of specialist.

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

 • 17-09-2015  -  WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN IPL EN LASER?

  Deze vraag is er één die in de praktijk vaak terugkomt. Wat is het verschil
  tussen IPL en LASER? En waarom is het één duurder dan het ander?

   

  Er zijn momenteel ontzettend veel verschillende soorten LASERS en IPL’s op
  de markt. Om deze reden kan ik niet ieder apparaat bespreken en vergelijken. Er zijn zowel hele goede IPL’s als LASERS te krijgen, maar helaas ook hele slechte. De prijzen van een IPL of LASER kunnen variëren van € 50,- tot € 100.000,-.

  De prijs van de IPL/LASER is vaak een indicatie over de kwaliteit van het apparaat. Als er met een duurder apparaat gewerkt wordt, zal dit ook terug te zien zijn in de prijs van de behandeling.

  De overeenkomst tussen beide methoden is het werkingsmechanisme. Het pigment (melanine) in de haar absorbeert het licht van de IPL of LASER en geleidt het naar de wortel van de haar. Door de warmte die hierbij vrijkomt, wordt het haarzakje vernietigd.

  Zowel LASER als IPL kunnen een zeer geschikte methode zijn om toe te passen voor ontharing. Een aantal factoren zijn hierbij belangrijk.

   

  1. Een belangrijk verschil is de manier waarop het licht de huid in gaat. Bij een LASER wordt het meer gebundeld de huid in gestuurd, terwijl bij IPL het licht wat meer verspreid wordt. Het voordeel van LASER ten opzichte van IPL is dat het licht meer geconcentreerd op de plek terecht komt waar wij het hebben willen.

  2. Een ander verschil is de golflengte. De golven die een LASER maakt zijn over het algemeen wat langer waardoor ze wat dieper de huid in kunnen. Dit geldt niet voor alle LASERS en sommige IPL’s hebben ook een wat langere golflengte. Daarnaast is de golflengte  bepalend voor welk doel (bijvoorbeeld: beharing, couperose, pigment) een laser geschikt is.

  3. Het laatste verschil wat ik wil beschrijven is de aantal Joules per cm2. Dit geeft aan hoeveel energie verspreid wordt bij het zetten van een puls (flits). Dit is erg belangrijk, want hoe meer energie er vrij komt, hoe effectiever de behandeling.

   

  Er zijn nog veel meer verschillen en het zit allemaal wat gecompliceerder in elkaar dan dat ik het nu beschreven heb. Het precieze verhaal is echter behoorlijk technisch en daarmee wil ik jullie zo min mogelijk vervelen.

  Het is belangrijk dat degene die de behandeling uitvoert hiervoor goed is opgeleid om complicaties te voorkomen. Nu is het zo dat iedereen een laser mag kopen of huren en gebruiken. Er zijn besprekingen gaande om het werken met een laser een voorbehouden handeling te maken. Dit wil zeggen dat het alleen uitgevoerd mag worden door huidtherapeuten en artsen.

   

  Ik hoop dat zo iets meer duidelijk is geworden wat de verschillen en overeenkomsten tussen IPL en LASER zijn. Als er toch nog vragen zijn, hoor ik ze graag!

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

 • 05-10-2015  -  PRAKTIJKERVARING

  De zomervakantie is weer voorbij en iedereen is terug aan het werken.

  Op het schoolplein hoor ik mopperende ouders die geen zin hebben om weer

  te starten met werken. Wat ben ik toch blij dat ik zo’n leuk beroep heb als

  huidtherapeut! Geen dag is hetzelfde….

   

  Er is niet alleen veel afwisseling in de verschillende behandelingen maar ook de verhalen, de geschiedenis, de levens van de patiënten zorgen ervoor dat het nooit saai is.

   

  Zo vergeten we bijvoorbeeld in de praktijk nooit die ene patiënt die we mochten behandelen, dan wel begeleiden, tijdens haar laatste levensfase. Ze kwam in de praktijk met lymfoedeem in haar been. Ze was nog onder behandeling in het ziekenhuis vanwege haar kanker en al snel bleek dat er niets meer aan te doen was. Een levenslustige, enthousiaste vrouw die we zolang mogelijk, met kunst- en vliegwerk, mobiel hebben geprobeerd te houden.

  Toen dat niet meer ging, hebben we haar behandeld bij haar thuis. In de thuissituatie wordt het contact toch vaak wat intensiever en ze vertelde dan ook veel over haar leven. Alsof ze haar eigen dagboek nog een laatste keer aan het doorlezen was.

  Haar jeugd, haar eerste man, haar kinderen, haar tweede man die een paar jaren geleden was overleden, haar kleinkinderen, haar werk, haar hobby’s en haar passies…alles kwam voorbij.

  Tot het laatste toe was ze ontzettend dankbaar wat we voor haar deden. Hoe bijzonder dat we dit mochten doen voor haar.

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 15-10-2015  -  BENT U BEKEND MET DE GEVOLGEN VAN BORSTKANKER?

  Dit jaar bestaat het bevolkingsonderzoek borstkanker in Nederland 25 jaar.
  Het vooruitzicht voor vrouwen met borstkanker is in die tijd sterk verbeterd.
  In Nederland overlijden elk jaar ongeveer 775 vrouwen minder aan borstkanker.

   

  Betere behandeling en daling van sterfte*

   

  Het doel van het onderzoek is om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Behandeling is dan beter mogelijk en sterfte kan teruggedrongen worden. De sterfte in de doelgroep, vrouwen tussen de 50 en 75 jaar, is 37% lager dan voor de invoering van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Deze daling komt deels

  door de vroege opsporing, maar heeft natuurlijk ook te maken met betere behandelmogelijkheden.

  Bron: Bevolkingsonderzoek Zuid

   

   

  Gevolgen van borstkankerbehandeling

   

  Voor veel mensen zijn de gevolgen van een operatie, okselkliertoilet en/of bestraling nog onbekend. Denk hierbij aan oedeem (vochtophoping), littekenproblematiek of beschadiging van de huid. Wij zien en behandelen in onze praktijk veel patiënten met deze problematieken door middel van integrale oedeemtherapie. De huidtherapeut is gespecialiseerd in deze behandeling.

   

  Integrale oedeemtherapie is een behandelvorm gericht op het herstel van functiestoringen in het lymfatische en/of veneuze stelsel. Het omvat de volgende behandelingsmogelijkheden: manuele lymfedrainage, ambulante compressietherapie, gerichte oefentherapie en voorlichting. Ook het aanmeten van medische hulpmiddelen zoals o.a. thoraxbandages en Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) behoren hieronder.

   

  Mocht u hier meer informatie over willen, neem dan gerust contact met ons op.

   

   

  Femke Sebregts - van Kuijeren

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 27-10-2015  -  HIDRADENITIS

  Hidradenitis is een zeer vervelende  en pijnlijke aandoening die wij regelmatig
  in onze praktijk tegenkomen.

  Het is een telkens terugkerende ontsteking van de haarzakjes en talgkliertjes,

  vooral voorkomend in  de oksels en liezen.

  In onze praktijk behandelen wij deze aandoening met laser ontharen.*

  Hiermee hebben wij al veel mensen kunnen helpen. De ontstekingen verminderen beduidend. Soms komen er een paar terug maar minder heftig en met medicatie van huisarts zijn ze goed te beheersen.

   

  Door deze behandeling en medicatie is het vaak niet nodig
  om chirurgisch in te grijpen. Hierdoor ontstaan er ook
  minder ontsierende of pijnlijke littekens.

  Helaas willen zorgverzekeraars deze laser behandelingen
  nog  niet vergoeden. Door de Nederlandse Vereniging van
  Huidtherapeuten en de Hogeschool Utrecht wordt er wel
  onderzoek gedaan ter onderbouwing van deze
  behandelingen.

   

   

   

  *Voor laser ontharen dienen haren en huid wel eerst beoordeeld te worden door de huidtherapeut of laser ontharen  mogelijk is c.q. voldoende resultaat zal opleveren.

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 10-11-2015  -  GESCHIKT OF ONGESCHIKT VOOR LASERONTHARING

  Niet alle haren en huiden zijn geschikt voor laserontharing. In het volgende

  blogje wil ik voor jullie even op een rijtje zetten wanneer een behandeling met

  laser wel mogelijk is en wanneer niet.

   

  1.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2.

   

   

   

  3.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  4.

   

   

   

   

   

   

   

   

  5.

   

   

   

   

   

   

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

  Allereerst is het belangrijk dat de haar pigment bevat, dus dat deze donker
  is van kleur. Dit is zo belangrijk omdat een laser zich kan richten op

  3 verschillende chromoforen (=doelen), namelijk water, (oxy-)hemoglobine (dit zit in bloed) of pigment.  Een blonde of grijze haar bevat nauwelijks pigment, geen water en geen (oxy-)hemoglobine en zal dus niet reageren op een laserbehandeling. Rood haar reageert helaas ook niet altijd goed op de laser. Dit komt doordat de kleur van een haar uit 2 soorten melanine (= pigment) is opgebouwd. Het donkere soort melanine (eumelanine) reageert goed op de laser. Een rode haar bevat echter overheersend het lichte soort melanine (feomelanine). Dit pigment wordt door de laser vaak niet geraakt.

  De haar moet dik genoeg zijn. Donsbeharing kan over het algemeen niet behandeld worden met de laser. Alleen in een consult met één van de huidtherapeuten kan bepaald worden of de haren dik genoeg zijn om met de laser behandeld te worden.

  In de huid zit uiteraard ook pigment. Zolang de huid niet zongebruind is, kunnen we heel veel huidtypes laseren. Fitzpatrick huidtypen I,II, III, IV en V kunnen vrijwel altijd behandeld worden. Type IV vergt een beoordeling door een huidtherapeut. Deze beoordeling doen we sowieso graag, omdat het niet eenvoudig is om iedere huid in één van de Fitzpatrick huidtypen te plaatsen.

  HUIDTYPE

   

  I

   

   

  II

   

   

  III

   

   

  IV

   

   

  V

   

   

  VI

  ZONVERBRANDING

   

  Altijd en zeer snel

   

   

  Meestal en snel

   

   

  Wel eens

   

   

  Bijna nooit

   

   

  Nooit

   

   

  Nooit

  BRUINING

   

  Nooit

   

   

  Nauwelijks en langzaam

   

   

  Meestal en gemakkelijk

   

   

  Gemakkelijk en goed

   

   

  Goed

   

   

  Goed

  UITERLIJKE KENMERKEN

   

  Zeer lichte huid; vaak sproeten; rood/lichtblond haar; blauwe ogen

   

  Lichte huid; blond haar; grijze, groene of blauwe ogen

   

  Licht getinte huid; donkerblond tot bruin haar; vrij donkere ogen

   

  Getinte huid; donker haar; donkere ogen

   

  Bruine huid; donker tot zwart haar; donkere ogen

   

  Donker bruin / zwarte huid; zwart haar; donkere ogen.

  De huid mag niet zongebruind zijn. Als de huid zongebruind is, komt het pigment hoger in de huid te liggen. De laser richt zich op pigment en maakt geen onderscheid tussen huid of haar. Het risico bestaat dat het pigment in de huid geraakt wordt in plaats van het pigment in de haar. Hierdoor kunnen pigmentloze vlekken ontstaan (hypopigmentatie). Dit kan nog bijtrekken, maar dat heeft erg veel tijd nodig en in het ergste geval kan het blijvend zijn. Dit willen wij echter voorkomen. Dat houdt in dat 6 weken voor de behandeling en 6 weken erna een goede zonbescherming gebruikt dient te worden. In deze periode geen zon, zonnebank of zelfbruinende producten gebruiken is belangrijk.

  Het laatste punt is dat er een aantal medicijnen zijn waarbij niet gelaserd mag worden. Het gaat hierbij met name om de medicatie waarbij lichtovergevoeligheid een bijwerking is of kan zijn. Bij een aantal medicijnen is het zelfs zo dat we tot 6 maanden na het gebruik ervan moeten wachten om met laser te gaan behandelen. Zouden we op dit moment toch laseren, kunnen er brandwonden ontstaan, die eventueel pigmentvlekken/ littekens kunnen achterlaten.  Of dat bij uw medicatie het geval is, kunt u uiteraard voorleggen aan één van onze huidtherapeuten.

 • 16-11-2015  -  WORD JIJ JE EIGEN THERAPEUT? BLOG OVER ZELFMANAGEMENT?

  Bij een intake is vaak al duidelijk dat patiënten vooraf informatie hebben gezocht

  over de mogelijkheden voor hun hulpvraag. Op internet is vaak genoeg

  informatie te vinden, variërend van goed gefundeerde informatie tot forums

  waar ervaringen worden uitgewisseld. Uiteraard is het voor zowel de patiënt als

  de zorgverlener goed dat er bepaalde voorkennis is. Zo weet een patiënt ook al

  vaak wat ze wel en niet willen, hebben en kunnen.

   

  Maar waar ik eigenlijk naar toe wil in deze blog is zelfmanagement.

  Een definitie van zelfmanagement is: het zodanig omgaan met de chronische aandoening (symptomen, behandeling, lichamelijke en sociale consequenties en bijbehorende aanpassingen in leefstijl) dat de aandoening optimaal wordt ingepast in het leven.

   

  Uit onderzoek is gebleken dat wanneer patiënten actief bijdragen aan hun herstel danwel stabiel houden van de aandoening, zij minder zorg nodig hebben en gelukkiger in het leven staan.

  Daarnaast is het kosten besparend voor de  zorgverzekeringen.

   

  Bij ons in de praktijk hebben we dan ook de cursus ‘Zelfmanagement bij armlymfoedeem’ opgezet.

  Dit is een zesdelige cursus waarin de patiënt die te maken heeft met armlymfoedeem, voorzien wordt van informatie. Hoe ontstaat het, waardoor kan het verergeren, wat zijn de risico’s, waar moeten ze rekening mee houden, wat kunnen ze zelf doen? Wanneer kunnen er welke hulpmiddelen in worden gezet en wanneer moeten ze aan de bel trekken bij een therapeut?

   

  Zodoende wordt gestimuleerd om meer controle over de aandoening te houden en zodoende wordt de patiënt min of meer zijn eigen therapeut.

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 11-12-2015  -  HUIDTHERAPEUT VERSUS DERMATOLOOG EN SCHOONHEIDSSPECIALIST

  Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een dermatoloog,

  een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

  Voor velen blijkt dit nog onduidelijk merken wij in de praktijk.

   

  Huidtherapeut

   

  De huidtherapeut is een paramedisch specialist in het behandelen van de

  gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor hebben wij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd. Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in Individuele Gezondheidszorg). Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Om de titel huidtherapeut te mogen behouden en geregistreerd te blijven staan in de wet BIG wordt de huidtherapeut verplicht nascholingen te volgen.

  Bron: www.huidtherapie.nl

   

  Demartoloog

   

  Een dermatoloog (huidarts) behandelt mensen met aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. De dermatologie is een medisch specialisme dat zich in brede zin richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

  Bron: www.nvdv.nl

   

  Schoonheidsspecialist

   

  Een schoonheidsspecialist voert een verzorgende, ontspannende en cosmetische handeling uit op het gezicht en lichaam. Een schoonheidsspecialist verzorgt de huid, geeft een make-up of advies voor de behandeling van huidproblemen, verkoopt (cosmetische) producten en geeft de klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling.

  Bron: www.wikipedia.org

   

   

  Maar met welk probleem ga je nu naar welke professional?

   

  Dit blijkt soms wat lastig. Logisch, want de beroepen overlappen elkaar op een aantal vlakken. Een huidtherapeut werkt op paramedisch niveau. Dit wil zeggen dat we geen medicatie mogen voorschrijven of diagnose mogen stellen. Een dermatoloog mag dit uiteraard wel.

   

  Sommige huidaandoeningen zijn beter te behandelen met medicatie, denk hierbij bijvoorbeeld aan eczeem of psoriasis. Hiermee kun je dus beter naar een dermatoloog gaan.

   

  Andere huidproblemen behoeven begeleiding in de vorm van een therapie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de behandeling van littekens, brandwonden, oedemen, open wonden, acne en overbeharing. Er is niet altijd medicatie nodig om deze aandoeningen te verbeteren, maar het heeft wel (para)medische aandacht nodig. In dat geval kun je terecht bij een huidtherapeut.

  Een schoonheidsspecialist kan zich specialiseren op verschillende vlakken.

  Zo zijn er schoonheidsspecialisten die zich ook gespecialiseerd hebben in de behandeling van acne en overbeharing. Niet iedere schoonheidsspecialist heeft deze specialisatie. Degenen die dit wel hebben staan hiermee geregistreerd bij het ANBOS.

   

  Belangrijk is de samenwerking tussen de disciplines. We kunnen elkaar namelijk goed aanvullen. Als je twijfels hebt over waar jouw probleem het beste past, kun je altijd advies vragen bij een huidtherapeut. Indien we inschatten dat jouw huidprobleem beter past bij een andere discipline zullen we dit ook aangeven.

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

 • 08-01-2016  -  GOED BEGIN VAN HET NIEUWE JAAR

  Goed begin van het nieuwe jaar

   

  Het nieuwe jaar is begonnen. De kerstdagen en oud en nieuw zijn voorbij en

  iedereen heeft weer goede voornemens gemaakt.

   

  Wij willen graag beginnen met het goede voornemen dat iedereen aan zijn of

  haar huid extra aandacht gaat besteden. De huid is ons grootste orgaan,

  dus waarom verdient deze niet net even wat extra aandacht?

   

  Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk advies over uw huid en hoe u deze het beste kunt behandelen/ onderhouden. Of u nu gaat voor huidverjonging, minder pigmentvlekken, acnevermindering of gewoon uw huid goed wilt reinigen, het advies wordt op maat gemaakt.

   

  Het eerste intakegesprek is gratis en vrijblijvend! Nou, als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is…

   

   

  Femke Sebregts - van Kuijeren

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 20-01-2016  -  GOED NIEUWS OP HET GEBIED VAN BRANDWONDEN!

  Goed nieuws op het gebied van brandwonden!

   

  Met het kweken van eigen huidcellen kan huid worden verkregen die na
  transplantatie er voor zorgt dat de wonden sneller, beter en met minder pijn

  genezen. Een positieve ontwikkeling!

   

  Vanuit de brandwondencentra in Nederland en België (Leuven en Antwerpen) krijgen wij regelmatig mensen die te maken hebben met brandwonden.

  Na de opname komen zij in onze praktijk omdat wij in de nazorg een specialisatie hebben.

   

  Brandwonden genezen vaak heel grillig, met veel littekenweefsel, wat bewegingsbeperkingen kan geven. Ook zijn er naast de mogelijke bewegingsbeperkingen, de cosmetisch storende littekens die grote invloed kunnen hebben op de dagelijkse beleving.

   

  Wij streven ernaar om alle aspecten van brandwonden zo goed mogelijk te behandelen.

   

  Behandelingen die wij toe kunnen passen zijn:

   

   

  Meestal  wordt een combinatie van deze behandelingen uitgevoerd.

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

 • 04-03-2016  -  PUISTJES UITKNIJPEN, IS DAT WEL ZO VERSTANDIG?

  Puistjes uitknijpen, is dat wel zo verstandig?

   

  Er zijn al veel blogs geschreven over dit onderwerp, maar wat mij betreft kan
  het niet vaak genoeg besproken worden.

  Het kan o zo fijn zijn om zo’n ontstoken witte/gele kop of een dikke, zwarte
  mee-eter uit te knijpen of kapot te krabben. De meeste mensen weten eigenlijk wel dat dit meestal niet zo verstandig is, maar het is zo moeilijk om eraf te blijven!!!

   

  Het probleem kan echter verergeren wanneer je zelf aan de plekjes gaat krabben of knijpen. Het is zelfs zo dat je zelf degene kunt zijn die de acne in stand houdt.

  De kans is groot dat niet alle troep uit het talgkliertje verwijderd wordt. Het talgkliertje zal dan opnieuw gaan ontsteken en deze keer zal het zeer waarschijnlijk nog pijnlijker zijn dan het originele pukkeltje.

  Niet alleen door restjes die achterblijven,
  maar ook door bacteriën onder je nagels
  en aan je vingers is de kans aanwezig
  dat er een nieuwe ontsteking ontstaat.
  Daarnaast is het risico op een littekentje

  groter als je zelf aan de slag gaat.

  Je bent gemakkelijker geneigd om

  harder door te duwen, als het niet

  meteen lukt om die irritante mee-eter

  eruit te krijgen.

   

  Een huidtherapeut gaat voorzichter te

  werk. Er wordt eerst een opening

  gemaakt waardoor de talg/pus weg kan.

  Door op de juiste manier te drukken,

  zal alle talg en pus verwijderd zijn en

  er dus geen nieuwe ontsteking ontstaan.

   

  Maar ja, die huidtherapeut is niet altijd in de buurt! Besluit je toch zelf aan de slag te gaan, ben dan voorzichtig. Alleen de zwarte mee-eters kun je vaak (dus niet altijd!) zelf verwijderen. Werk zo hygiënisch mogelijk. Reinig de huid van tevoren en knijp niet met de blote handen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld tissues of, nog beter, steriele gaasjes. Als het niet lukt om de mee-eter of het puistje los te krijgen, KNIJP DAN NIET DOOR!!!

   

  Het beste blijft natuurlijk om er zelf helemaal niet aan te zitten, maar dat moge duidelijk zijn!

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

   

 • 23-03-2016  -  IN DE PRAKTIJK

  Onlangs kwam bij ons een vlotte enthousiaste patiënt op leeftijd binnen.

  Ze bleek helaas ongeveer driekwart  jaar geleden de diagnose borstkanker

  te hebben gehad. De behandeling bestond uit een  borstbesparende operatie.

  Haar poortwachterklier was schoon dus gelukkig geen okselkliertoiletc.

  Vervolgens nog 16 bestralingen.

   

  Na de operatie leek in eerste instantie alles goed te gaan maar toch ontstond er een ‘deuk’ in haar litteken. Nog voordat de bestraling werd gestart. Waarschijnlijk is in die periode lymfoedeem ontstaan. Vervolgens kwam er nog de bestraling ‘overheen’.

   

  Zes weken na haar laatste bestraling kwam ze bij ons met de hulpvraag of wij wat aan de ‘deuk’ in haar borst konden doen. We constateerden niet alleen de deuk maar ook lymfoedeem in haar borst.

   

  De therapie is onmiddellijk opgestart met 3x per week manuele lymfedrainage en het plakken van kinesiotape op haar litteken. Toen het resultaat verbeterde zijn we tevens het LPG-apparaat gaan inzetten. Dit apparaat trekt de huid als het ware vacuüm waarmee we het litteken dieper kunnen behandelen.

   

  Het resultaat tot nu toe, is zeer bevredigend; het lymfoedeem is goed afgenomen en het litteken is een heel stuk minder diep. We hopen dat de therapie binnenkort verder afgebouwd dan wel gestopt kan worden.

   

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 26-04-2016  -  HELP... DE ZOMER KOMT ERAAN!

  Daar is ‘ie weer….dat heerlijke zonnetje! Werd ‘ie maar wat warmer….

  Straks lekker zomer…lange zomerdagen, terrasje, strand… Strand??

  Oh ja, bikini…. Bij een grote groep vrouwen houdt hier het gelukzalige gevoel

  van vooruit kijken naar de zomer, op. Bleke benen, dagelijks scheren en dan

  nog de cellulite.

   

  Voor de bleke benen hebben we in eerste instantie de zon-zonder-zon crémes, voor het scheren is er de geweldige uitvinding van de ontharingslaser, maar de cellulite….dat is toch een hardnekkiger probleem.

   

  Anti cellulite-cremes helpen vaak niet of onvoldoende en hoewel sporten een goed effect heeft op cellulite, kan het zijn dat het resultaat toch niet genoeg voldoening geeft.

  Wij merken in het voorjaar weer een toename van de LPGbehandelingen, de ideale behandeling om de cellulite te verminderen.

   

  De behandelkop van het endermologie-apparaat pakt de

  huid door middel van zuiging op, waarna deze wordt

  op- en afgerold. Op deze manier worden er weefsel-
  blokkades opgeheven. Deze intensieve manier van

  masseren zorgt voor een intensieve doorbloeding van de

  huid en de onderliggende bindweefsels.

   

  De bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd,

  zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen

  sneller plaatsvinden. Ook de vorming van elastinevezels

  en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als

  gevolg een huid die soepeler, steviger, gladder …en gezonder wordt!

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

  Endermologie Huidtherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur - Made
 • 14-06-2016  -  SYMPOSIUM VAN DR. ZEIN OBAGI

  Op 13 juni jl. waren Anneke en Britt aanwezig op het symposium van
  Dr. Zein Obagi, een gerenomeerd dermatoloog uit Amerika.

   

  Op dit symposium sprak Dr. Zein Obagi zelf over zijn visie en missie.

  Zijn missie: iedereen een gezonde huid!

  Zijn visie: Zo Skin Health en Zo Skin Medical.

   

  Wat zijn factoren die een slechte invloed hebben op de huid

  • Zon
  • Talg
  • Inflammatie (ontsteking)
  • Ziekte
  • Veroudering
  • Slechte huidverzorging
  • Lifestyle en voeding

  Aanpak van de gevolgen van deze factoren vergt actie op meerdere fronten

  • Huidbarriere herstellen
  • Stabiliseren
  • Pigmentatie onder controle krijgen (als dat nodig is)
  • Beschermen en herstellen van DNA
  • Chronische ontstekingen elimineren en voorkomen
  • Stimuleren van de cellen en celopbouw

   

  Omdat de producten hoogwaardige werkstoffen bevatten, is een goede begeleiding bij het transformatieproces van belang.

  De huidtherapeuten van Huidtherapeutisch Centrum Breda hebben al jarenlang ervaring met de werking van deze producten. Vanaf het eerste moment dat Dr. Obagi met zijn producten op de markt kwam in Nederland werken wij daarmee. De producten zijn zowel voor vrouwen als mannen geschikt.

  Maar zoals Dr. Obagi ook aangaf "No pain, no gain” voor iedereen die er mee begint, zal zelf ook een grote inzet moeten hebben.

   

  Samen kunnen we er een goed resultaat van maken.

   

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 12-07-2016  -  STRALEND DE ZON IN

  De vakantiestroom komt langzaam op gang, iedereen is er op een gegeven

  moment aan toe om lekker de boel de boel te laten en te gaan ontspannen.

   

  Stress, airco, binnen zitten, het zijn allemaal ‘ingrediënten’ voor een doffe

  matte huid. Terwijl we natuurlijk niet alleen stralend van vakantie terug willen

  komen, maar ook stralend op vakantie willen gaan.

   

  De behandeling met de Herbal Enzyme Prep Peeling van Obagi kan je daar bij helpen. Het is een geweldige reinigende behandeling, waarbij de huid op zachte wijze wordt ontdaan van dode huidcellen. Hiernaast zorgen de fruitextracten van papaya en pineapple voor een verhelderend effect. Het kamille extract werkt verzachtend en ontstekingswerend, daarnaast zorgt de aloë vera gel voor kalmering en hydratering van de huid.

   

  Na deze Herbal Enzyme Prep Peeling, wordt het Sulfur Masque aangebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat dit masker Sulfur. Het ingrediënt dat zorgt voor vermindering van talg en zorgt voor kalmering. Het masker bevat eveneens Kaolin, wat een ontgiftende klei is.

  Kortom, deze behandeling is een ware oppepper voor de vermoeide huid!

   

  Klik hier voor onze aanbieding.

   

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 31-08-2016  -  RODE VAATJES

  Rode vaatjes

   

  We zijn er maar druk mee! Het valt niet mee om een goede laser/IPL te vinden
  die rode vaatjes definitief verwijderd. Ik kan zelfs stellen dat het ons enkele
  jaren gekost heeft voor we een apparaat naar tevredenheid gevonden hebben.

  Maar het is zover!

   

  Na het uitgebreid testen van meerdere lasers hebben wij onze conclusie getrokken. De Nordlys van Ellipse geeft in onze ogen de beste resultaten. Met deze laser kunnen we zowel de roodheid in het gelaat als kleine vaatjes op de benen behandelen. Zelfs op diffuse roodheid heeft het een mooi effect.

   

  Vanaf begin oktober starten wij met deze laser. Het streven is om de laser iedere 2 weken te laten komen. En uiteraard wanneer er voldoende animo is, komt hij vaker.

  Dus kom maar op met die plekjes waar u zich al zo lang aan stoort. Wij zijn er klaar voor!

   

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

   

 • 14-09-2016  -  SCHIMMELNAGELS

  De meeste mensen zijn weer aan het werk, naar school of anders bezig.
  Helaas zijn de vakanties voorbij. Heeft u ook lekker met blote voeten op het
  strand gelopen? Of heeft lekker slippers of sandalen aangehad?
  Fijn als onze voeten wat meer lucht krijgen. Maar dan zijn ook de minder
  fraaie dingen zichtbaar. Vooral wat opvalt zijn de schimmelnagels (of ook wel
  kalknagels genoemd).

   

  Vrouwen kunnen nog enigszins proberen ze te verstoppen onder de nagellak, hoewel dat ook niet altijd een geslaagde missie is.

  Je krijgt schimmelinfectie door een besmette badkamer, kleedkamer, sauna of via besmet textiel of schoenen, op het moment als de weerstand van je lichaam iets minder is. Daar merk je meestal niets van.

   

  Met laser is de schimmel in de nagel goed te behandelen. Door het laserlicht ontstaat onder de nagel in het nagelbed een temperatuur die voor de schimmel dodelijk is. Meestal zijn hiervoor 2 tot 3 behandelingen nodig. Zodra er met de behandeling wordt gestart is het noodzaak om ook zelf actief de schimmel te bestrijden door bijvoorbeeld alle sokken binnenste buiten te wassen op 60 graden, de schoenen te spuiten met een speciale vloeistof en de nagels in te smeren met een anti schimmel middel gedurende de behandelingstijd.

   

  Met uw inzet en die van ons, kunt u volgend jaar met gezonde nagels open schoenen aandoen of op blote voeten lopen! Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 10-10-2016  -  COUPEROSE OF ROSACEA?

  Couperose of Rosacea?

   

  Couperose is een toename van kleine verwijde bloedvaatjes net onder het
  huidoppervlak. De oorzaak van deze aandoening is onbekend. Wel is duidelijk
  dat de vaatjes nooit vanzelf verdwijnen.

  Zon en warmte hebben geen gunstig effect op de vaatjes. Couperose KAN een gevolg zijn van rosacea.

   

  Rosacea is een chronische huidaandoening, gelokaliseerd in het gelaat. Kenmerkend aan rosacea zijn de roodheid, bultjes en puistjes. Het lijkt wat op acne, maar komt vooral voor bij vrouwen ouder dan 30 jaar. Rosacea is een hardnekkige aandoening, die langzaam begint en steeds weer op zal komen. De bijwerkingen zijn te behandelen. Dit is niet noodzakelijk, want over het algemeen schaadt rosacea de gezondheid niet.

  Couperose wil niet zeggen dat er altijd sprake is van rosacea. Het kan een symptoom van rosacea zijn of het kan een op zich staand probleem zijn.

   

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

   

 • 25-11-2016  -  NASCHOLINGSDAG  BRUGGENBOUWERS: DE KRACHT VAN 'SAMEN'

  Nascholingsdag

   

  Bruggenbouwers: de kracht van ‘samen’

   

  Afgelopen zaterdag was er weer jaarlijkse nascholingsdag van de Nederlandse
  Vereniging van Huidtherapeuten. Een dag met weerzien van oude klasgenootjes, collega’s maar vooral het vooruit kijken. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op gebied van produkten, lasers, therapeutisch elastische kousen, compressiemiddelen maar ook de gezondheidszorg in het algemeen. Zo werd er een presentatie gegeven door Chantal Walg over positieve gezondheid.

   

  Positieve gezondheid

   

  Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat immers om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te kunnen gaan.

   

  Alles is gezondheid...

   

  Het Nationaal Programma Preventie; hierin maken partijen afspraken en ondernemen gezamenlijk acties die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

  In de verdiepingsessies was ik aanwezig bij de presentatie van NL Net, een geweldig netwerk voor patiënten met lymf- en/of lipoedeem. Al hun activiteiten zijn gericht op informatievoorziening.

  Vervolgens mocht ik dhr. Moortgat die onderzoek doet bij Oscare, aanhoren. Een man met zeer veel kennis op het gebied van littekens; wat zijn de beste opties/behandelmogelijkheden voor welke littekens.

   

  En de laatste sessie een presentatie van Karin Timm over complexe wondzorg. Niet alleen de wond kan complex zijn, maar waar we vooral oog voor moeten hebben is het netwerk rondom de patiënt met de wond. Welke professionals kunnen elkaar ondersteunen en aanvullen ten gunste van de patiënt.

  De dag werd afgesloten door John van der Sanden, die op ludieke wijze de speerpunten van de dag aanhaalde.

   

  Een dag vol afwisseling, nieuws, innovatie en dat vooral samen. Want zoals Sabine Uitslag al zei, alleen ben je sneller, samen kom je verder….

   

   

  Martine Verdaasdonk-Peters

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 27-01-2017  -   MELASMA

  Melasma

   

  De laatste tijd heb ik veel mensen in de praktijk gekregen die last hebben van

  pigmentvlekken. Erg vaak blijkt dit melasma, ofwel een zwangerschapsmasker,

  te zijn. De laatste naam is ontstaan, omdat de aandoening vaak voorkomt bij

  zwangere vrouwen.

   

  Het is een vorm van hyperpigmentatie, wat betekent dat er donkere vlekken in het gelaat zichtbaar zijn. Het komt het meeste voor op het voorhoofd, rondom de ogen, op de wangen en op de bovenlip. Melasma wordt voornamelijk gezien bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

   

  Melasma ontstaat vaak als gevolg van hormoonwisselingen. Het kan dus ontstaan tijdens de zwangerschap en ook het gebruik van de pil of andere anticonceptie die hormonen bevatten, kunnen het ontstaan van melasma beïnvloeden. Als je stopt met de hormoonmedicatie of als de zwangerschap afgelopen is, kunnen de pigmentvlekken vanzelf weer verdwijnen. Echter onder invloed van de zon of door het opnieuw starten van hormoonmedicatie of een zwangerschap is de kans groter dat de melasma weer terugkomt.  Het is niet kwaadaardig en is niet besmettelijk.

   

  Wat kun je aan melasma doen?

  Het behandelen van melasma is niet noodzakelijk. Mochten de plekken als cosmetisch storend ervaren worden, zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

  Bij melasma zit het pigment vaak zowel in de epidermis (de opperhuid) als de dermis (de lederhuid). Dit is niet altijd het geval. Als het pigment alleen in de epidermis zit, is het iets eenvoudiger te bestrijden.  Dit kan op verschillende manieren, namelijk:

  • Licht- en/of lasertherapie
  • Chemische peeling
  • Productadvies
  • Camouflagetherapie

   

  In onze praktijk geven wij de voorkeur aan het starten met de
  producten van ZO Medical. In deze producten zitten o.a.
  ingrediënten als vitamine C, retinol, ascorbinezuur.
  Deze ingrediënten met nog vele anderen zorgen ervoor dat
  bestaand pigment afgebroken wordt, zonschade vervaagd,
  hypopigmentatie verminderd en de huid beschermd wordt
  tegen nieuwe pigmentvlekken.

  Mocht dit nog niet voldoende resultaat opleveren, kan de keuze
  gemaakt worden om aanvullend een chemische peeling en/of
  lasertherapie toe te passen.

   

  Als de pigmentatie alleen in de epidermis zit, kan melasma op
  deze manier volledig verdwijnen. Dit betekent niet dat het nooit
  meer terug kan komen. Zoals eerder aangegeven, kan een
  hormoonwisseling of de zon ervoor zorgen dat het terugkomt.
  Dit blijft.

  Zit het pigment ook in de dermis, kun je het pigment veel
  lichter van kleur krijgen, maar zal het niet helemaal wegtrekken.
  Hier kun je simpelweg met geen enkele behandelmethode bij. Dit pigment zit te diep. Om het lichter van kleur te houden, blijft het belangrijk om de juiste producten te blijven gebruiken. Ja helaas, dit geldt in principe voor altijd.

  Wil je er alleen voor zorgen dat de melasma niet donkerder van kleur wordt, is het mijden van de zon en het smeren van een zonnefactor 30-50 (Elke dag, ook in de winter!) essentieel.

   

   

  Britt den Reijer

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

   

   

 • 06-03-2017  -   SAMENWERKINGSVERBAND VOOR ONCOLOGIE

  Samenwerkingsverband voor oncologie

   

  In de nazorg voor oncologie patiënten is Huidtherapeutisch Centrum
  betrokken bij gespecialiseerde zorgteams zowel in Breda als Etten-Leur.

  In deze teams werken wij samen met de fysiotherapeut, psycholoog, diëtist,
  ergotherapeut en in Breda ook met de gespecialiseerd oncologisch pedicure

  en psychosomatisch fysiotherapeut.

  Wij zijn deze samenwerkingsverbanden aangegaan om mensen met de gevolgen van kanker zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

   

  De behandeling van de huidtherapeut bestaat over het algemeen uit integrale oedeemtherapie.  Als na een operatie en/of bestralingen lymfeklieren zijn beschadigd of weggenomen kan de lymfeafvoer worden belemmert, waardoor een ophoping van vocht ontstaat. Ook kan er littekenverkleving optreden.

   

  De behandeling bestaat uit manuele lymfedrainage (een zachte massage om de lymfeafvloed te stimuleren) en littekenmassage. Aanvullend kan ambulante compressietherapie (zwachtelen)  nodig zijn of het aanmeten van  therapeutische hulpmiddelen (zoals armkous of thoraxbandage).

  Tevens zal altijd advies worden gegeven over huidverzorging in het algemeen of specifiek bij bestraling of chemo. In uitzonderlijk gevallen zal er ook wondzorg nodig zijn.

   

  Als er ook andere problemen optreden zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, afvallen of juist veel aankomen, psychische problemen bij verwerking van het feit dat er een ernstige ziekte is of was, beperkingen in huis of bij spraak,  kan de huidtherapeut na overleg met u, contact opnemen met een of meerdere disciplines van het oncologieteam om zodoende een betere behandeling te bewerkstelligen waardoor er sneller herstel optreed.

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 06-10-2017  -  DIABETISCHE WONDEN

  Nieuwe innovatieve werkwijze voor wondzorg

   

  Utrecht, 26 september 2017

   

   

  Tijdens de workshop diabetische en chronische wonden, werden diverse lezingen gegeven over wonden. Dermatoloog dr. Johan Toonstra besprak de huidproblemen bij de diabetische voet.

  Er kwamen veel voorbeelden voorbij van de huidige methode van behandelen en de resultaten daarvan.

   

  Helaas was Prof. Dr. Leemans van De Vrije Universiteit Brussel verhinderd wegens ziekte maar Lian Stoeldraaiers, podotherapeut/diabetespodotherapeut/Bestuurslid NVvDP-richtlijn commissie diabetische voetzorg, nam zijn plek waardig in.

   

  Zij vertelde over de shockwave, die ingezet kan worden bij stagnerende wonden. Shockwave methode ESWT werkt door hoge positieve energetische drukgolven. De effecten hiervan zijn dat er angiogenese ontstaat (toename doorbloeding), osteogenese (botopbouw), lymfangiogenese (aanmaak lymfevaatjes), reductie van bacteriegroei en pijnmodulatie (afname van pijn).

  Ondanks dat er al veel onderzoeken de relevantie van ESWT hebben aangetoond, wordt dit in de behandeling van  wonden nog bijna nergens gebruikt. Jammer want patiënten hebben minder pijn en zijn sneller weer mobiel met alle goede gevolgen voor de gezondheid.

   

  Hiernaast besprak mw. Stoeldraaiers casuïstiek betreffende patiënten met diabetische (voet)wonden. Er werd aangetipt dat patiënten soms te lang in de eerste lijn worden behandeld zonder voortgang. De nieuwe diabetische voet richtlijn zal daar straks meer duidelijk over geven, welke patiënt waar thuis hoort en wanneer deze door een andere zorgverlener moet worden gezien.

  Deze richtlijn zal waarschijnlijk nog het einde van dit jaar worden ingevoerd.

   

   

   

  Anneke Huijbregts-Keulaars

  HuidTherapeutisch Centrum Breda

 • 01-11-2017  -  EEN VERMOEIDE UITSTRALING DOOR WALLEN

  Wallen of donkere kringen onder de ogen? Zo kom je ervan af!

   

  Een vermoeide uitstraling door wallen

   

  Wallen of donkere kringen onder de ogen hebben we helaas allemaal
  wel eens: nachtjes doorhalen, stress of insomnia zijn veelvoorkomende
  boosdoeners. Voor sommige mensen is dit probleem makkelijk op te
  lossen: soms is slaap en hydratatie voldoende om de wallen en
  donkere kringen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.
  Helaas geldt dit niet voor iedereen: veel mannen en vrouwen staan
  iedere ochtend op met een vermoeid gezicht door wallen, zelfs na
  een goede nachtrust. Ook het drinken van meer water en het smeren
  van speciale oogcrèmes helpt in dit soort gevallen vaak niet.

   

  Dit kan erg frustrerend zijn: wallen of donkere kringen kunnen een erg vermoeide uitstraling geven, terwijl de persoon in kwestie misschien helemaal niet moe is!

  Make-up kan een oplossing bieden, maar uiteraard is dit alleen maar een manier om het probleem te verhullen. Het is echter beter om het probleem bij de wortel aan te pakken, zodat make-up producten zoals foundation of concealer niet eens nodig zijn! Voor mannen en vrouwen die last hebben van wallen of donkere kringen onder de ogen en hier graag iets aan willen veranderen, zijn er een verschillende behandelingen mogelijk.

   

   

  Wallen wegwerken door middel van een onderooglidcorrectie

   

  Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep van ongeveer 60 minuten. De meeste wallen worden veroorzaakt door een ophoping van vet onder de ogen. Deze opeenhoping is blijvend, waardoor de wallen niet verdwijnen na een paar keer uitslapen.

   

  Bij een ooglidcorrectie wordt dit overtollige vet weggehaald of herverdeeld. Tevens wordt het teveel aan huid weggenomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine incisie. Aangezien deze incisie vlak onder de wimperrand gemaakt wordt, zijn de littekens na de behandeling nauwelijks tot niet zichtbaar. Daarnaast kan de oogkringspier eventueel een stukje ingekort worden. Vervolgens wordt de spier gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, zodat het oog een mooiere vorm krijgt.

   

  Het resultaat? Een frisse, jeugdige blik! Een vermoeid gezicht door wallen of donkere kringen is vanaf nu verleden tijd.

   

   

  Wallen wegwerken door middel van fillers

   

  Een andere manier om een einde te maken aan wallen of donkere kringen is een behandeling met fillers, ook wel injectables genoemd. Naast een opeenhoping van vet kunnen wallen ook worden veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen en bij de ooghoek. Hierdoor ontstaat een schaduw onder het oog. Injectables kunnen de wallen aanzienlijk verminderen of zelfs laten verdwijnen.

   

  Deze behandeling duurt slechts 30 minuten: met een aantal kleine prikjes wordt een hyaluronzuur (zoals Restylane, Radiesse, Juvederm of Stylage) onder de ogen ingespoten. Deze injectables herstellen het volume onder het oog. Indien nodig kan tevens het volumeverlies op het jukbeen hersteld worden. Hierdoor wordt een vloeiende overgang van het onderooglid naar de wang gecreëerd. Voor deze behandeling wordt een zeer dunne naald of canule gebruikt.

   

  U zult hierdoor nauwelijks iets voelen van de prikjes. Na deze behandeling kunt u meteen weer verder met uw dag. Uw concealer kunt u echter thuislaten: in de spiegel ziet u een fris, sprankelend gezicht, ook zonder make-up!

CONTACT

 

BREDA

Gezondheidscentrum Kapelhof Breda

Kapelstraat 66 - 1A

4817 NZ Breda

 

076 520 11 80

06 124 306 09

Locatie Haagse Beemden Breda

Paramedisch Centrum Heksenwiel

Heksenakker 1

4823 JZ  Breda

ETTEN-LEUR

 

Locatie Etten-Leur

Paramedisch Centrum Etten-Leur

Liesbosweg 40a

4872 NE Etten-Leur