HUIDTHERAPEUTISCH CENTRUM BREDA - ETTEN-LEUR

voor behandeling, preventie, voorlichting & advies

Donderdag 23 maart 2016

 

LICHT- EN LASERBEHANDELINGEN WORDEN MEDISCHE HANDELINGEN

 

Dit stelt minister Schippers voor in haar brief van 21 maart 2016 aan de Tweede Kamer.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is zeer verheugd met het bericht van de minister waarin zij aangeeft licht (IPL) en laserbehandelingen op te nemen als voorbehouden handelingen in de nog aan te passen Wet BIG (Beroepen individuele gezondheidszorg). Waarmee zij aangeeft dat in de toekomst in principe alleen nog artsen en huidtherapeuten ‘paramedici’ deze handelingen mogen uitvoeren. Hiermee stelt minister Schippers de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt c.q. consument voorop.

 

Dit is geheel in lijn met de wens en het advies van de NVH die stellen dat de veiligheid van de patiënt c.q. consument voorop moet staan. Zij zien namelijk regelmatig persoonlijk leed en verbrandingen als gevolg van onjuist gebruik van deze apparatuur en dat moet stoppen, aldus de NVH.

In een eerste reactie op de brief stelt drs. Sabine Uitslag, voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, dat de minister hiermee gehoor geeft aan de noodkreet van de NVH voor wet- en regelgeving omtrent cosmetische en medische huidzorg. Er is al te veel mis gegaan. Kwaliteit moet voorop staan, zowel qua deskundigheid als voor wat betreft het gebruik van de juiste medische apparatuur. Met licht en laser onder de Wet BIG als voorbehouden handelingen valt elke behandeling op deze wijze onder het medisch tuchtrecht. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de bevordering van meer duidelijkheid en veiligheid voor de patiënt c.q. consument.

 

23

03-2016

Zorgkaart Nederland

Schrijf een recensie over ons
op zorgkaartnederland.nl

CONTACT

 

BREDA

Gezondheidscentrum Kapelhof Breda

Kapelstraat 66 - 1A

4817 NZ Breda

 

076 520 11 80

06 124 306 09

Locatie Haagse Beemden Breda

Paramedisch Centrum Heksenwiel

Heksenakker 1

4823 JZ  Breda

ETTEN-LEUR

 

Locatie Etten-Leur

Paramedisch Centrum Etten-Leur

Liesbosweg 40a

4872 NE Etten-Leur