Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord 'peel' = pellen. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Een vale teint, huidveroudering, fijne lijntjes, ouderdomsplekjes, melasma, hyperpigmentatie, grove poriën. Allemaal vervelende problemen waarvoor een chemische peeling een oplossing zou kunnen bieden.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peel te vinden, maar niet iedere peel kan op iedere huid. Bij sommige peels is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Iedere peel heeft zijn eigen werking. De diepte van de peel is o.a. afhankelijk van de peelingstof en de huid waarop de peel wordt toegepast. De keuze voor een bepaalde peel wordt gemaakt aan de hand van het (eind)doel dat we voor ogen hebben.
Zo werkt salicylzuur bijvoorbeeld goed bij acne en een 3-step-peel meer op veroudering en pigmentatie.

Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid wat rood zijn en na 1 of 2 dagen kunnen er velletjes ontstaan. Bij de mildere peels kan dit bestaan uit lichte/matige schilfering. Bij de zwaardere peels kan er een flinke vervelling plaatsvinden.
Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Wat zijn de kosten?

 • Primary Pumpkin Peel

  € 75,00 per behandeling

  Dit is een peel op basis van een lage dosering glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pompoenextract.
  Deze peel verbetert de hydratatie van de huid, verbetert de teint van de huid en verbetert de talgproductie. Wij gebruiken deze peel voornamelijk om de huid om een rustige manier kennis te laten maken met een chemische peeling en als voorbehandeling voor zwaardere chemische peels.

  pumpkinacne voor behandeling   pumpkinacne na behandeling
 • Power Pumpkin Peel

  € 75,00 per behandeling

  Deze peel is de sterkere variant van de primary pumpkin peel. De dosering van het glycolzuur, het melkzuur en het salicylzuur ligt bij deze peel hoger dan bij de primary pumpkin peel. De verbetering van de huid zal op dezelfde punten, maar sterker aanwezig zijn.

 • Salicylzuur Peel

  € 95,00 per behandeling

  Bij het gebruik van de salicylzuur peel kunnen we kiezen voor 5%, 20% of 30% salicylzuur. De peel past het beste bij een actieve acnehuid. Het verweekt de hoornlaag, vermindert talgblokkades en voorkomt ontstekingen.
  Voor deze peel heeft de huid een voorbereiding nodig. Dit kan zijn in de vorm van producten of door middel van mildere chemische peels.

 • ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel

  € 350,00 per behandeling

  De ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel is een medische peeling op basis van een mix van salicylzuur, TCA (= trichloorazijnzuur) en melkzuur. Daarnaast wordt na de peel een creme aangebracht met een hoge dosering retinol.
  Speciaal ontwikkeld voor melasma, zonbeschadiging, fijne lijntjes en rimpels, grove huidstructuur en poriën en een vale huidtoon. De bovenste huidlaag zal hiermee verwijderd worden om de huidtoon, textuur en egaliteit te verbeteren. Hierbij worden de diepere huidlagen gestimuleerd.

  Geschikt voor alle huidtypen en –kleuren, mits voorbereid met het juiste huidconditioneringsprogramma van ZO Medical of ZO Skin Health.

  Behandeling alleen voor professioneel gebruik in de kliniek, door een getrainde huidtherapeut of arts.

  Zonbeschadigde huid, lentigines (zoals hierboven afgebeeld).
  ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

  chemische peeling behandeling breda   chemische peeling behandeling etten leur

  Zonbeschadigde huid, lentigines (zoals hierboven afgebeeld).
  ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

 • ZO® Controlled Depth Peel

  € 450,- per behandeling

  Dit is een peeling op basis van TCA (= trichloorazijnzuur). TCA dehydrateert de huidcellen vanaf de oppervlakte waardoor de huid gaat vervellen. Wanneer de huid vervelt, onthult zich een nieuwe laag onbeschadigde huid met een gladdere structuur en een meer gelijkmatige huidtoon.
  Een TCA peeling is geschikt voor het verminderen van hyperpigmentatie (bruine vlekken), ouderdomsvlekken, ongelijkmatige pigmentatie en melasma. Het verbeteren van de textuur en het geven van meer glans aan de leerachtige, zonbeschadigde huid. Behandeling van bepaalde vormen van acnelittekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie. Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

  Geschikt voor alle huidtypen en –kleuren, mits voorbereid met het juiste huidconditioneringsprogramma van ZO Medical of ZO Skin Health.

  Behandeling alleen voor professioneel gebruik in de kliniek, door een getrainde huidtherapeut of arts.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Verantwoord toepassen chemische peel

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels. Sommige peels mogen alleen uitgevoerd worden door een getrainde huidtherapeut of arts.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of u een geschikt bent voor chemische peeling en welke peels er bij u toegepast kunnen worden. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur