Voor afspraken bel 076 5201180

Laserbehandeling ontharen


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Actie laserontharenActie laserontharing in juni, juli en augustus

In deze maanden betaalt u voor laserontharing:

Bikinilijn klein normaal € 130,00
Nu slechts € 80,00

Oksels normaal € 110,00
Nu slechts € 70,00

Combinatieprijs € 125,00

Laserbehandeling ontharen

Laserontharing is een populaire behandeling om overbeharing te verwijderen. Het verwijdert ongewenste haargroei langdurig. Niet meer harsen of scheren. Geen last meer van ingegroeide haren en ontstekingen.
Bij het verwijderen van ongewenste haren met laser is het van belang dat vooraf goed wordt beoordeeld of de huid en haren geschikt zijn voor deze methode. Dit is afhankelijk van haardikte, haarkleur en huidtype. Laser heeft het meeste effect in donker pigment, dus donkere beharing.

Blonde, grijze en rode haren kunnen niet behandeld worden door middel van laser, evenals haren die te dun zijn, zoals donsbeharing. Deze haren komen eventueel wel in aanmerking voor elektrisch epileren. Tijdens het eerste consult zal dit met u besproken worden.

Hoe werkt laserontharing

Haren kennen drie verschillende groeifasen: de groei-, de overgangs- 
en de rustfase. De haren in de groeifase reageren het beste op de 
behandeling met laser, omdat de haarwortel in de groeifase veel 
pigment bevat.

groeifaseDe energie van de laser wordt in het pigment van de groeiende haar omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel zodanig aangetast dat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat de laser zich richt op pigment mag de huid tijdens de behandeling niet zongebruind zijn en dient u dus de zon 6 weken vóór en 6 weken ná de behandeling te mijden!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

 • Bovenlip

  € 75,00 per behandeling

 • Oksels

  € 110,00 per behandeling

 • Bikinilijn (klein)

  € 130,00 per behandeling

 • Bikinilijn (groot)

  € 165,00 per behandeling

 • Onderbenen

  € 225,00 per behandeling

Hoe vaak moet ik komen voor behandelingen?

Afhankelijk van de locatie op het lichaam zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6-8 weken.

laser ontharingHoelang blijven de resultaten behouden?

Om het resultaat te behouden, zal gemiddeld 1x per jaar een behandeling gedaan moeten worden.

Vergoeding

Een laserbehandeling wordt door sommige zorgverzekeraars voor een bepaald bedrag vergoed vanuit het aanvullende pakket. Echter is dit vaak alleen wanneer het om ontharen van het gelaat en/of hals gaat. Ook vragen sommige zorgverzekeraars dan om een verwijzing van een arts. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Verantwoord laseren

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met laser.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er wordt besproken of u geschikt bent om te laseren en de kosten van de behandelingen. In sommige gevallen kan bepaalde medicatie een contra-indicatie zijn voor behandeling met licht.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Laserbehandeling schimmelnagels


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling schimmelnagels

De behandeling van schimmelnagels

Een groot percentage mensen krijgen ooit te maken met een schimmelinfectie van de nagels aan de voeten. De medische naam hiervoor is onychomycose.
Vaak schamen mensen met deze aandoening zich voor hun voeten, maar dat is helemaal niet nodig, met u hebben heel veel mensen er last van.

Een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel.
De schimmel is overdraagbaar van mens op mens. De besmetting vindt vaak plaats via b.v. een badkamer- sauna- of zwembadvloer of textiel. De schimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in (sport)schoenen of laarzen. De schimmel leeft direct onder de nagel in het nagelbed en voedt zich met keratine, een proteïne uit de nagel.

Behandeling van de schimmel is lastig en moeizaam. Pillen hebben vaak bijwerkingen (leverfunctiestoornissen) en zalfjes zijn vaak niet effectief genoeg. Laserbehandeling kan dan uitkomst bieden.

 • Hoe werkt het?

  Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt een laserstraal langzaam in een regelmatig patroon over het nagelbed bewogen. Hierdoor ontstaat in het nagelbed gerichte warmte in de schimmelkolonie waardoor de schimmel wordt gedood.
  De meeste patiënten voelen alleen warmte tijdens de behandeling.

 • Wat zijn de kosten?

  Een ‘kuur’ van 3 behandelingen kost u € 299. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ook kiezen om per keer te betalen, dan bedragen de kosten 125 euro per behandeling. De spray kost € 12,50

 • Hoe vaak moet ik komen voor de behandelingen?

  Het verdient de aanbeveling om de behandeling 1 keer per maand te herhalen gedurende een 3-tal maanden voor een duurzaam en blijvend effect. Wij behandelen beide voeten, alle 10 de tenen, omdat de schimmel ook aanwezig kan zijn op de gezond-ogende nagels.

 • Wat is het resultaat?

  Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen. In uitzonderlijke gevallen is een nabehandeling nodig. Voor het slagen van de behandeling is het van groot belang dat u thuis onze adviezen opvolgt. De schimmel heeft zich genesteld in uw schoenen, sokken en beddengoed, maar ook in bijvoorbeeld eerder gebruikte nagellak. Tussen de behandelingen door blijft u 2x per dag sprayen met een met een antischimmel spray. Deze spray moet tweemaal daags op de nagels gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met de schimmelwerende spray.

Verantwoord laseren

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het het behandelen met laser.

logo dala

Consultgesprek

Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of uw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten.

Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden af gefreesd (tot een dikte van maximaal 2 mm).

Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure. U dient ook te gaan starten met 2x per dag te sprayen met een antischimmel spray die uw huidtherapeut adviseert.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Bewegings- en ademhalingsoefeningen

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Bewegings- en ademhalingsoefeningen bovenste extremiteiten Ademhalingsoefeningen De gunstige werking op de lymfafvloed kunt u met ademhalingsoefeningen zelf stimuleren. Bij ademhalingsoefeningen moet maximale inspiratie (inademing) en expiratie (uitademing) vermeden worden. U kunt de oefening het beste liggend uitvoeren. Adem rustig en langzaam in door de neus, de buik wordt bol Adem langzaam met iets toegeknepen lippen uit door de mond, de buik gaat omlaag Probeer u goed te concentreren Herhaal deze oefening 5 á 10 keer wanneer u opstaat en wanneer u gaat slapen Bewegingsoefeningen Bewegingsoefeningen zorgen voor wisselende weefseldrukken die de lymfafvloed bevorderen. Er wordt ook wel gesproken van de spier- en gewrichtspomp. Het is beter om regelmatig enkele oefeningen te doen dan langdurig veel; 3 keer per dag uitvoeren gedurende 10 tot 15 minuten verdient de voorkeur. Belangrijk is dat de pijngrens niet overschreden wordt. Wanneer u een kous heeft draag deze dan tijdens de bewegingsoefeningen. Begin met de ademhalingsoefening Ga zitten op een stoel en maak 5 keer een links- rechts beweging met de nek 5 keer schouders op en neer bewegen of rolbeweging maken Zachte massage van de axilla (oksel) beiderzijds Aangedane arm los laten hangen, 5 keer met de klok mee en 5 keer tegen de klok in draaien Handen op het achterhoofd plaatsen en ellebogen naar elkaar brengen, doe dit 5 keer Leg de handen op de schoudertoppen, draai grote kringen met de ellebogen, 5 keer voorwaarts en 5 keer achterwaarts Handen tegen elkaar plaatsen; adem in en druk de handen tegen elkaar, adem uit en ontspan Ga dicht bij een muur staan, krabbel met de handen langzaam omhoog, ga niet verder dan mogelijk is. Blijf hier vijf tellen en krabbel langzaam naar beneden. Doe dit 5 keer. Laat bovenlangs een handdoek achter de rug hangen en pak deze onderaan vast. Trek met de bovenste arm de onderste arm omhoog. Trek daarna met de onderste arm de bovenste arm omlaag. Wissel van arm.
 Bewegings- en ademhalingsoefeningen onderste extremiteiten Ademhalingsoefeningen De gunstige werking op de lymfe-afvloed kunt u met ademhalingsoefeningen zelf stimuleren. Bij ademhalingsoefeningen moet maximale inspiratie (inademing) en expiratie (uitademing) vermeden worden. U kunt de oefening het beste liggend uitvoeren. Adem rustig en langzaam in door de neus, de buik wordt bol Adem langzaam met iets toegeknepen lippen uit door de mond, de buik gaat omlaag Probeer u goed te concentreren Herhaal deze oefening 5 á 10 keer wanneer u opstaat en wanneer u gaat slapen Bewegingsoefeningen Bewegingsoefeningen zorgen voor wisselende weefseldrukken die de lymfe-afvloed bevorderen. Er wordt ook wel gesproken van de spier- en gewrichtspomp. Het is beter om regelmatig enkele oefeningen te doen dan langdurig veel: 3 keer per dag uitvoeren gedurende 10-15 minuten verdient de voorkeur. Belangrijk is dat de pijngrens niet overschreden wordt. Wanneer u een kous heeft draag deze dan tijdens de bewegingsoefeningen. Begin met de ademhalingsoefening Blijf in een liggende positie Trek 15 keer de benen afwisselend naar de buik Maak 10 keer langzame fietsbewegingen met de benen in de lucht met een been tegelijk, uw enkel beweegt mee Draai 10 keer het enkelgewricht en spreid 10 keer de tenen 15 keer de benen afwisselend naar de buik trekken Kom langzaam terug omhoog Let bij het dagelijks lopen goed op de afwikkeling van de voet; van de hiel naar de teen. Dit is al een oefening op zich.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Laserbehandeling fractional


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling fractional

Rimpelbehandelingen en huidverjonging zonder plastische chirurgie, operatie, injectables en lange herstelperiode. Na een fractional laserbehandeling met de 10.600 Nm laser heeft men over het algemeen een hersteltijd van 4 tot 6 dagen. De fractional  laser is een nieuw systeem gebaseerd op de geavanceerde  lasertechnologie.

Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de huid gemaakt. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen.

Laser1    Laser2    Laser3 

Deze kleine gaatjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen.
Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor haar volle, vitale uitstraling weer terug. Na een Fractional laser behandeling kan enige zwelling en roodheid (erytheem) van de huid ontstaan die vrij snel weer verdwijnt.
Er ontstaan kleine korstjes die er na 2 tot 5 dagen vanzelf afvallen. 
De alledaagse dingen kunt u gewoon doen. In overleg met de huidtherapeut mag u na de behandeling of de volgende dag make-up of camouflage aanbrengen.

De volgende huidaandoeningen kunnen met de fractional  laser worden behandeld:

 • Pigment stoornissen
 • Littekens algemeen
 • Acné littekens
 • Rimpels
 • Huidverjonging/huidversteviging
 • Grove poriën
 • Striae

Behalve het gezicht kan ook de rest van het lichaam behandeld worden. Daarnaast kunnen littekens (o.a. als gevolg van acné) minder diep en daardoor minder zichtbaar gemaakt worden.

Laser litteken1    Laser litteken2 
Litteken voor behandeling   Litteken na behandeling
     
 Laser rimpels1   Laser rimpels2 
Rimpels voor behandeling   Rimpels na behandeling

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Microdermabrasie

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Microdermabrasie Microdermabrasie is het 'zandstralen' van de huid. De microdermabrasie-behandeling zorgt voor vermindering van littekenweefsel, verbetering van de huidstructuur en huidconditie.Deze microdermabrasie behandeling zorgt voor huidverbetering voor elk huidtype en op elke leeftijd. De huid zal er mooi, fris en gezond uitzien en glad en soepel aanvoelen. Fijne rimpels vervagen en grove poriën worden fijner. Dit geldt ook voor oppervlakkige acné littekens, huidverkleuringen en andere tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken.Steriele kristallen worden door middel van een zeer sterke vacuümpomp langs de huid gezogen. Er zijn drie diepte niveaus mogelijk, afhankelijk van de aandoening:

Verwijdering van de oppervlakkige dode huidcellen.

Behandeling van de huid tot op de lederhuid (deze huidlaag is gelegen onder de opperhuid).

Diepe behandeling tot in de lederhuid (hierbij ontstaan puntbloedinkjes in de huid).

Het gevoel tijdens de behandeling wordt als licht schavend ervaren. Afhankelijk van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn. Deze gevoeligheid van de huid is goed te verdragen en duurt gemiddeld 2 tot 5 dagen (bij niveau 3). Uiteraard staat de veiligheid van de behandeling voorop en wordt er uitsluitend gewerkt met steriele materialen. De volgende indicaties kunnen behandeld worden Acnélittekens Hyperpigmentatie (donkere vlekken) Rimpels Combinatiebehandelingen met onder andere lasertherapie

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Manuele lymfedrainage

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Manuele lymfedrainage In de huid liggen veel lymfevaten die een peristaltische beweging maken (als een slak). Door deze beweging wordt het vocht (vocht met afvalstoffen van de cellen) afgevoerd naar dieper gelegen lymfevaten. Veel verschillende oorzaken kunnen het lymfesysteem overbelasten, waardoor het systeem niet meer optimaal kan functioneren. Oorzaken Trauma (slag of stoot) Operatie in het algemeen en specifiek operaties waarbij lymfeknopen worden verwijderd Hart, nier en vaatziekten Gebruik van bepaalde medicatie Te weinig of geen beweging Als de lymfevaten niet meer goed functioneren, komen eiwitten uit de bloedbaan in het lymfevocht terecht (het Starling-evenwicht is verstoord). Deze situatie is slecht voor alle weefsels van de huid en onderliggende structuren. Dit omdat de zuurstof en voedselnutriënten langzamer tussen de cellen worden uitgewisseld. Waar vocht zit, kan geen bloed komen en vanuit ons bloed krijgen de cellen alles wat ze nodig hebben om te leven.Om het lymfesysteem te ondersteunen en weer te stimuleren wordt manuele lymfedrainage toegepast. Manuele lymfedrainage is een zachte massage van de huid.De massage wordt uitgevoerd met zachte afvoerende bewegingen in de richting van het hart. Hierdoor ontstaat een versnelde afvoer van het lymfevocht, waardoor de uitwisseling van afvalstoffen en voedselnutriënten weer kan plaatsvinden. Na de Manuele lymfedrainage wordt meestal ook compressietherapie toegepast.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Littekentherapie

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Littekentherapie Littekens kunnen verschillende problemen geven zoals verharding, verkleuring, verkleving, verdikking, pijn, jeuk. Voor deze problemen zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van het soort litteken en/of locatie. Littekenmassage Wanneer het litteken verhard, verkleefd of bewegingsbeperkend is, kan littekenmassage toegepast worden. Door deze speciale massagetechnieken zal de doorbloeding in de omgeving van het litteken worden gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Het litteken wordt soepeler en de klachten verminderen.      Littekenmassage     Kinesiotape Kinesiotape kan worden ingezet wanneer een litteken ingetrokken of verkleefd is. Na littekenmassage word op een speciale manier tape aangebracht op het litteken. Door de tape met rek op de huid/litteken aan te brengen, wordt een 'liftende kracht' bewerkstelligd. Kinesiotape helpt om het litteken vlakker en soepeler te maken.        Kinesiotape     Siliconenpleisters Wanneer een wond dicht is en er geen restdefecten meer aanwezig zijn kan gekozen worden voor siliconenpleister. Deze worden vaak ingezet om verdikking, pijn, jeuk en roodheid te verminderen.De werking van de pleister is nog niet geheel wetenschappelijk bekend, wel is duidelijk dat het goede resultaten oplevert. Onder de siliconen ontstaat een 'vochtig' milieu wat voor hydratatie van de huid zorgt, hierdoor wordt het genezingsproces van het litteken gunstig beïnvloed.       Mepilex (Mölnlycke)    Scarban (Laprolan) Wanneer het litteken als cosmetisch storend ervaren wordt, zijn de volgende behandelmethoden mogelijk.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Wondzorg

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Wondzorg Afhankelijk van de soort wond, de grootte en het ontstaan, zal de behandelend huidtherapeut een beleid opstellen. Dit gebeurt meestal in samenwerking met de huisarts en/of wijkverpleegkundige. In sommige gevallen zal het nodig zijn meer gespecialiseerde hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij brandwonden of zeer complexe wonden. Voor het behandelen van wonden zijn zeer veel producten en verbandmaterialen in de handel. In de diverse fasen van wondgenezing kunnen verschillende materialen toegepast worden. Vanzelfsprekend zal de huidtherapeut u altijd uitleg geven over het gebruik van de materialen en waarvoor zij dienen.  

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Spatader behandelingen

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Spatader behandelingen Sclerocompressietherapie Algemeen Spataderen kunnen eenvoudig verwijderd worden door sclerocompressietherapie. Deze behandeling, die in de volksmond bekend staat als het ‘wegspuiten’ van spataderen, is geschikt voor kleine en middelgrote spataderen of als nabehandeling indien er een ingreep heeft plaatsgevonden.Kleine spataderen (takkenbosvenen) komen vaak in verwarde opeenhopingen voor. De meeste spataderen zijn van dit type en geven meestal geen klachten. Wel kunnen de spataderen als cosmetisch storend worden ervaren.De middelgrote spataderen zijn tot enkele millimeters dik en kunnen vele centimeters lang zijn. Ook deze spataderen geven meestal alleen cosmetische klachten. De behandeling De ingreep is eenvoudig en weinig belastend. Met een klein, dun naaldje wordt een vloeistof (het geneesmiddel Aethoxys-klerol®) in de spatader gespoten, waardoor de vaatwand verkleeft. Vaak zijn er meerdere prikjes nodig om de spatader te behandelen. De vloeistof zorgt ervoor dat de binnenwand van de ader beschadigd raakt. Er komt een soort ontstekingsreactie op gang waardoor de spatader geleidelijk verandert in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Vervolgens wordt de ader dichtgedrukt met wattenbolletjes en de verbandkous. De kous dient u 5-7 dagen dag en nacht te dragen. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.De behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag u ook zelf autorijden. Echosclerocompressietherapie Algemeen Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Geen operatie Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie wensen of bij wie deze ingrepen technisch gezien niet uitvoerbaar blijken te zijn. Tijdens de behandeling wordt met behulp van de duplex (echo-onderzoek) gecontroleerd waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol en twee verbandkousen. De kous dient u 7-10 dagen dag en nacht te dragen, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden. De behandeling Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag u ook zelf autorijden. Bij een vervolgafspraak wordt met de duplex gecontroleerd of de spataderen goed zijn afgesloten. Flebectomie volgens Muller Algemeen Indien na aanvullend duplexonderzoek blijkt dat u niet met inspuitingen geholpen kan worden, zal soms een poliklinische operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving nodig zijn. Deze ingreep wordt ook wel Muller flebectomie genoemd, vernoemd naar de Zwitserse dermatoloog Robert Muller. De Mulller flebectomie is een methode om spataderen chirurgisch te verwijderen, waarbij vrijwel geen zichtbare littekens ontstaan. De behandeling Tijdens de Muller behandeling worden stukjes spatader verwijderd via zeer kleine sneetjes (3 tot 4 mm) met speciale haakjes. De wondjes zijn zo klein dat ze vaak niet gehecht hoeven te worden; een hechtpleister volstaat. Doordat de littekens zeer minimaal zijn, is het cosmetisch effect optimaal. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Na de behandeling brengen we een elastische verbandkous aan die u 5-7 dagen dient te dragen om het herstel te bevorderen. Deze behandeling zal niet worden verricht bij het HuidTherapeutisch Centrum, maar u wordt doorverwezen naar Kliniek Laurium alwaar dr. Raymond de Zeeuw de ingreep voor u kan verrichten. Voor de benodigde informatie kunt u klikken op bovenvermelde link. Deze behandeling wordt uitgevoerd door dr. Raymond de Zeeuw.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Peeling (chemische)


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord 'peel' = pellen. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Een vale teint, huidveroudering, fijne lijntjes, ouderdomsplekjes, melasma, hyperpigmentatie, grove poriën. Allemaal vervelende problemen waarvoor een chemische peeling een oplossing zou kunnen bieden.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peel te vinden, maar niet iedere peel kan op iedere huid. Bij sommige peels is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Iedere peel heeft zijn eigen werking. De diepte van de peel is o.a. afhankelijk van de peelingstof en de huid waarop de peel wordt toegepast. De keuze voor een bepaalde peel wordt gemaakt aan de hand van het (eind)doel dat we voor ogen hebben.
Zo werkt de Easy TCA  bijvoorbeeld goed op pigmentatie en een fenol peel meer op huidveroudering en pigmentatie.

Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peels zal na 1-2 dagen lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet u rekening houden, dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden.
Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Wat zijn de kosten?

 • BeneBellum

  € 695,00 per 2 peelingsessies, incl. 4 producten

  Een behandelplan voor hyperpigmentatie en melasma.

  Er wordt eerst een chemische peeling aangebracht op basis van AHA's of TCA. Vervolgens wordt door middel van microneedling een oplossing met tranexaminezuur toe gediend. Daarnaast krijgt u producten voor thuisgebruik. Deze behandeling en producten gaan de strijd aan tegen hyperpigmentatie en zorgen samen voor een zichtbare huidverbetering en vermindering van het pigment.

   

 • Easy Droxy

  € 125,00 per behandeling
  € 475,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

  De Easy Droxy is een peeling gebaseerd op verschillende zuren, namelijk gycolzuur, kojinelzuur, melkzuur, citroenzuur (AHA’s) en lipo hydroxyzuur (BHA).

  Het is een epidermale peeling, wat wil zeggen dat hij oppervlakkig werkt. Dit kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Het andere voordeel is dat er minimale vervelling zal plaatsvinden.

  Hij kan ingezet worden als een directe oppepper van de huid of in kuurverband voor huidverbetering, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes, vale/grijze huid en acne (gevoelige) huid.

  Wanneer Easy Droxy Peel wordt ingezet in kuurverband zal het meestal bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-14 dagen afhankelijk van uw huidconditie. Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruikt u, ter ondersteuning van de behandeling, thuis minimaal drie producten van Skin Tech. Dit is een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

 • Easy TCA®

  € 175,00 per behandeling
  € 675,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

  De Easy TCA® peeling is een unieke peel waarbij de TCA gecontroleerd zijn werk kan doen, met minimaal risico op complicaties.

  Easy TCA bevat een 15% TCA-oplossing en wordt per laag aangebracht (iedere laag is 15%). Na de peel wordt er een Post Peel Mask aangebracht. Dit masker op crèmebasis zorgt er voor dat de roodheid en hitte uit de huid trekt en het risico op complicaties sterk wordt gereduceerd. Met Easy TCA zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar en leiden tot een zichtbare huidverbetering. Hij kan worden ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentproblemen.

  Afhankelijk van de doelstelling wordt er bepaald hoeveel peelingsessies er nodig zullen zijn. Minimaal zal het behandelprotocol bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen. Voor thuis worden, ter ondersteuning van de peelingsessies, producten van Skin Tech geadviseerd. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid, hiernaast in ieder geval een crème gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en product voor het beschermen van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

 • Easy TCA® Pain Control

  € 195,00 per behandeling
  € 755,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

  De Easy TCA pain control is een peel die qua indicaties en applicatie gelijk aan Easy TCA® Classic, met als verschil dat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd.

  Bij zowel de Easy TCA als de Easy TCA paincontrol, zal de huid van dag 3 tot 5-6 het meest vervellen.

 • ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel

  € 350,00 per behandeling

  De ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel is een medische peeling op basis van een mix van salicylzuur, TCA (= trichloorazijnzuur) en melkzuur. Daarnaast wordt na de peel een creme aangebracht met een hoge dosering retinol.
  Speciaal ontwikkeld voor melasma, zonbeschadiging, fijne lijntjes en rimpels, grove huidstructuur en poriën en een vale huidtoon. De bovenste huidlaag zal hiermee verwijderd worden om de huidtoon, textuur en egaliteit te verbeteren. Hierbij worden de diepere huidlagen gestimuleerd.

  Geschikt voor alle huidtypen en –kleuren, mits voorbereid met het juiste huidconditioneringsprogramma van ZO Medical of ZO Skin Health.

  Behandeling alleen voor professioneel gebruik in de kliniek, door een getrainde huidtherapeut of arts.

  Zonbeschadigde huid, lentigines

  ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

  chemische peeling behandeling breda   chemische peeling behandeling etten leur

  Zonbeschadigde huid, lentigines (zoals hierboven afgebeeld).
  ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

 • Easy Phen Very Light

  € 975,- per behandeling, incl. 5 producten

  Easy Phen Very Light is een peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, porien worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Deze peel kan ingezet worden bij huidveroudering.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Verantwoord toepassen chemische peel

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels. Sommige peels mogen alleen uitgevoerd worden door een getrainde huidtherapeut of arts.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of u een geschikt bent voor chemische peeling en welke peels er bij u toegepast kunnen worden. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Oedeemtherapie, integrale

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Integrale oedeemtherapie Oedeemtherapie is een combinatietherapie voor het behandelen van oedeem. Manuele lymfedrainage De basis van de behandeling is manuele lymfedrainage. Dit is een zachte massage van de huid om de lymfebanen te stimuleren meer vocht af te voeren. Het grootste deel van de lymfebanen liggen in de huid en in het onderhuidsbindweefsel. Na de massage kan compressietherapie worden toegepast, daar waar mogelijk door middel van zwachtels. Op plaatsen waar dit niet mogelijk is, wordt ter ondersteuning ook gebruik gemaakt van lymfetaping. Als er geen afname van het oedeem meer plaatsvindt, wordt er een Therapeutische Elastische Kous (TEK) aangemeten, om het bereikte resultaat te behouden. Er worden oefeningen en leefregels meegegeven om de lymfeafvloed te bevorderen. Ook worden er regelmatig zelfmanagement cursussen gegeven. In sommige gevallen kan door oedeem de wondgenezing nadelig worden beïnvloed. In overleg met specialist, huisarts en thuiszorg zal een adequate wondzorg worden ingezet.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

Microneedling

HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

  Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Microneedling Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een pen met zeer fijne, vibrerende naaldjes. Deze bewegen snel over de huid waardoor kleine kanaaltjes ontstaan die tot in de lederhuid kunnen reiken. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler en egaler van kleur. De pen werkt zo nauwkeurig dat zelfs delicate en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden. Hoe diep de naalden de huid in gaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm. Microneedling kan worden toegepast bij: (Acne)littekens Zonbeschadiging Grove poriën en/of grove huidstructuur Rimpels en fijne lijntjes Pigmentafwijkingen Brandwonden
 De behandeling De behandeling zal aanvoelen als prikjes in de huid en is niet geheel pijnloos. Wordt de behandeling op zeer gevoelige plekken uitgevoerd, of wordt er gebruik gemaakt van een medische naaldlengte, kan er indien gewenst en in overleg met uw huisarts gebruik gemaakt worden van een verdovende creme (EMLA). Direct na de behandeling Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanhouden. Na een intensieve behandeling kunnen puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg. Er kan sprake zijn van schilfering en lichte korstvorming waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. Na één tot twee weken laten de eventuele korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met sauna en heet douchen of baden. Gedurende 4-6 weken na de behandeling moet de huid elke dag beschermd worden met een zonnebrandproduct met tenminste een beschermingsfactor 30-50. Wat is het resultaat? Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Na gemiddeld 4-6 weken zal de eerste verbetering zichtbaar zijn, maar voor het uiteindelijke resultaat is meer tijd nodig. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler. Dit proces kan 6-9 maanden duren. Het resultaat zal geleidelijk aan zichtbaar worden en is afhankelijk van de intensiteit van de behandelingen en het aantal behandelingen. Het verwachte resultaat is: Een meer gladde en frisse huid Fijnere poriën Minder rimpels en fijne lijntjes Verbetering van de huidstructuur Vermindering van pigmentvlekken Opvulling van (acne)littekens Vervlakking van operatie- of traumatische littekens
 Hoe vaak moet ik terugkomen voor de behandelingen? Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie. Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Deze dienen dan gemiddeld om de 2 tot 6 weken plaats te vinden. Ook dit is afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de behandeling. Wat zijn de kosten?

€ 125,00 per behandeling, 3 behandelingen € 395,00

€ 50,00 is vanaf prijs, afhankelijk van de grootte

€ 55,00 per behandeling (rokersrimpels)

€ 65,00 per behandeling

€ 75,00 per behandeling

Intakegesprek Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of uw huid en huidtype geschikt is voor microneedling.

Bel 076-5201180 voor een afspraak

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

Lees verder

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici