Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Spatader behandelingen

Sclerocompressietherapie

Algemeen

Spataderen kunnen eenvoudig verwijderd worden door sclerocompressietherapie. Deze behandeling, die in de volksmond bekend staat als het ‘wegspuiten’ van spataderen, is geschikt voor kleine en middelgrote spataderen of als nabehandeling indien er een ingreep heeft plaatsgevonden.
Kleine spataderen (takkenbosvenen) komen vaak in verwarde opeenhopingen voor.
De meeste spataderen zijn van dit type en geven meestal geen klachten. Wel kunnen de spataderen als cosmetisch storend worden ervaren.
De middelgrote spataderen zijn tot enkele millimeters dik en kunnen vele centimeters lang zijn. Ook deze spataderen geven meestal alleen cosmetische klachten.

De behandeling

Echosclerocompressietherapie De ingreep is eenvoudig en weinig belastend. Met een klein, dun naaldje wordt een vloeistof (het geneesmiddel Aethoxys-klerol®) in de spatader gespoten, waardoor de vaatwand verkleeft. Vaak zijn er meerdere prikjes nodig om de spatader te behandelen. De vloeistof zorgt ervoor dat de binnenwand van de ader beschadigd raakt. Er komt een soort ontstekingsreactie op gang waardoor de spatader geleidelijk verandert in
een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Vervolgens wordt de ader dichtgedrukt met wattenbolletjes en de verbandkous. De kous dient u 5-7 dagen dag en nacht te dragen. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en
onzichtbaar worden.
De behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag u ook zelf autorijden.

Echosclerocompressietherapie

Algemeen

Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Geen operatie

Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie wensen of bij wie deze ingrepen technisch gezien niet uitvoerbaar blijken te zijn.

Tijdens de behandeling wordt met behulp van de duplex (echo-onderzoek) gecontroleerd waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol en twee verbandkousen. De kous dient u 7-10 dagen dag en nacht te dragen, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

De behandeling

SclerocompressietherapieHet echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag u ook zelf autorijden. Bij een vervolgafspraak wordt met de duplex gecontroleerd of de spataderen goed zijn afgesloten.

Flebectomie volgens Muller

Algemeen

Indien na aanvullend duplexonderzoek blijkt dat u niet met inspuitingen geholpen kan worden, zal soms een poliklinische operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving nodig zijn. Deze ingreep wordt ook wel Muller flebectomie genoemd, vernoemd naar de Zwitserse dermatoloog Robert Muller. De Mulller flebectomie is een methode om spataderen chirurgisch te verwijderen, waarbij vrijwel geen zichtbare littekens ontstaan.

De behandeling

FlebectomieTijdens de Muller behandeling worden stukjes spatader verwijderd via zeer kleine sneetjes (3 tot 4 mm) met speciale haakjes. De wondjes zijn zo klein dat ze vaak niet gehecht hoeven te worden; een hechtpleister volstaat. Doordat de littekens zeer minimaal zijn, is het cosmetisch effect optimaal. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Na de behandeling brengen we een elastische verbandkous aan die u 5-7 dagen dient te dragen om het herstel te bevorderen.

Deze behandeling zal niet worden verricht bij het HuidTherapeutisch Centrum, maar u wordt doorverwezen naar Kliniek Laurium alwaar dr. Raymond de Zeeuw de ingreep voor u kan verrichten. Voor de benodigde informatie kunt u klikken op bovenvermelde link.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door dr. Raymond de Zeeuw.

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Geef je reactie op deze behandeling

Gemiddelde beoordeling :

You are not logged in. Please login to continue

:

Reviews

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici