Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Huidverbetering

Naar mate we ouder worden gaat de huid veranderen.De veroudering die van binnen uit komt en bij iedereen plaats vindt, komt doordat de cellen afnemen in zowel kwaliteit als kwantiteit. De gezonde cellen die moeten zorgen voor een mooie stevige huid, nemen af in aantallen en werken minder hard.

Belangrijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid zijn collageen en elastine. De productie van zowel het collageen als het elastine neemt af bij het ouder worden waardoor de huid slapper en stugger wordt en er rimpels en plooien ontstaan.

Hyaluronzuur

huidverbeteringOok belangrijk is hyaluronzuur. Dit zorgt ervoor dat de huid elastisch en vochtig blijft. De hoeveelheid hyaluronzuur in de huid neemt eveneens af als we ouder worden.
Huidveroudering kan versneld worden door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan stress, ongezonde voeding, roken en alcohol, maar ook zonlicht heeft een negatieve invloed op de huid.

Naast een gezonde leefstijl zijn er wel degelijk manieren om het verouderingsproces op een vrij natuurlijke manier met relatief weinig risico af te remmen. Ook een vale huid en een huid met zonschade en pigmentvlekken kan aanzienlijk verbeterd worden.

Er zijn verschillende behandelingen waardoor het collageen, elastine en natuurlijke hyaluronzuur gestimuleerd worden, zodat de stevigheid en elasticiteit van de huid weer aanzienlijk verbeterd. Hiernaast wordt de structuur van de huid verbeterd en de teint egaler. Afhankelijk van de wensen en de huidconditie zal er bekeken worden welke behandeling, vaak in kuurverband, het meest geschikt is. Bijvoorbeeld chemische peeling, skinbooster en microneedling.

Naast behandelingen zijn er een aantal ingrediënten in producten die een goede werking hebben tegen huidveroudering.

Retinol

Retinol is een ingrediënt waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het een krachtige werking heeft tegen huidveroudering. Het stimuleert de cellen om de collageen- en elastineproductie weer op gang te brengen.
Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen. De huid wordt steviger en egaler en beschermt tegen UV-schade.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid elastisch en vochtig blijft. Als we ouder worden neemt de hoeveelheid af en ontstaan er fijne rimpeltjes.

Collageen

Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Ook de productie van collageen neemt bij het ouder worden af en wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels.

Van buitenaf wordt veroudering door de levensstijl bepaald. Stress, ongezonde voeding, roken en alcohol, maar ook zonlicht heeft een negatieve invloed op de huid. Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken genoemd, zijn ook vaak ontstaan na langdurig blootstellen aan zonlicht.

Naast een gezonde leefstijl zijn er wel degelijk manieren om het verouderingsproces op een vrij natuurlijke manier met relatief weinig risico af te remmen. Ook een vale huid en een huid met zonschade en pigmentvlekken kunnen aanzienlijk verbeterd worden.

Producten met retinol (vitamine A). Het is een ingrediënt waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het een krachtige werking heeft tegen huidveroudering. De hoge concentratie werkzame stof stimuleert de cellen om de collageen- en elastineproductie weer op gang te brengen. Alleen verkrijgbaar via huidtherapeuten.

Producten met vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen. De huid wordt steviger en egaler en beschermt tegen UV-schade. De producten hebben ook een hoge concentratie werkzame stof.

Skinbooster op basis van natuurlijk hyaluronzuur. Hydrateren, voeden en verstevigen de huid.

Peelings op basis van glycolzuur. Glycolzuur heeft een exfoliërend effect en verwijdert dode huidcellen. Geeft de huid weer een gladde en frisse uitstraling

Laserbehandelingen en microneedling. Bij deze behandelingen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd.

De meeste behandelingen worden gegeven in kuurverband. Graag informeren wij u tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Geef je reactie op deze behandeling

Gemiddelde beoordeling :

You are not logged in. Please login to continue

:

Reviews

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici