Voor afspraken bel 076 5201180

Nascholingsdag

Afgelopen zaterdag was er weer jaarlijkse nascholingsdag van de Nederlandse 
Vereniging van Huidtherapeuten. Een dag met weerzien van oude klasgenootjes, collega’s en vooruit kijken.

femke blog

Bruggenbouwers: de kracht van ‘samen’

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op gebied van produkten, lasers, therapeutisch elastische kousen, compressiemiddelen maar ook de gezondheidszorg in het algemeen. Zo werd er een presentatie gegeven door Chantal Walg over positieve gezondheid.

Positieve gezondheid

Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat immers om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te kunnen gaan.

Alles is gezondheid...

Het Nationaal Programma Preventie; hierin maken partijen afspraken en ondernemen gezamenlijk acties die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.
In de verdiepingsessies was ik aanwezig bij de presentatie van NL Net, een geweldig netwerk voor patiënten met lymf- en/of lipoedeem. Al hun activiteiten zijn gericht op informatievoorziening.
Vervolgens mocht ik dhr. Moortgat die onderzoek doet bij Oscare, aanhoren. Een man met zeer veel kennis op het gebied van littekens; wat zijn de beste opties/behandelmogelijkheden voor welke littekens.

En de laatste sessie een presentatie van Karin Timm over complexe wondzorg. Niet alleen de wond kan complex zijn, maar waar we vooral oog voor moeten hebben is het netwerk rondom de patiënt met de wond. Welke professionals kunnen elkaar ondersteunen en aanvullen ten gunste van de patiënt.
De dag werd afgesloten door John van der Sanden, die op ludieke wijze de speerpunten van de dag aanhaalde.

Een dag vol afwisseling, nieuws, innovatie en dat vooral samen. Want zoals Sabine Uitslag al zei, alleen ben je sneller, samen kom je verder….

Martine Verdaasdonk-Peters
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici