Voor afspraken bel 076 5201180

  • Start
  • Blog
  • Wat is cellulite, sinaasappelhuid

Wat is cellulite, sinaasappelhuid

Cellulite wordt ook wel de sinaasappelhuid of putjes genoemd, dit komt door het typische uiterlijk. De voorkeurslocatie van deze putjes is op de bovenbenen en billen.

Veel vrouwen vinden het onsierend

martine 2Bij 90% van de vrouwen komt deze aandoening voor. Het is volkomen onschuldig. Veel vrouwen vinden het ontsierend en wensen een gladde huid.

Cellulite wordt veroorzaakt door vrouwelijke hormonen. Dit is de reden dat mannen zelden cellulite hebben. Door het hormoon oestrogeen is er veel opslag in vetcellen mogelijk en is het bindweefsel losser. Dit tast het omliggende weefsel aan, waardoor de doorbloeding en transport van weefselvloeistof belemmerd raakt.

Behandeling van Cellulite

Veel huidverzorgingsmerken hebben een anti-Cellulite crème in het assortiment. Echter is gebleken dat deze crèmes vaak niet of onvoldoende helpen.
Het is belangrijk om te sporten en gezond te eten. Dit heeft een positief effect op de cellulite.
Het kan zijn dat sporten en gezond eten nog niet tot het gewenste resultaat leiden. Een aanvullende behandeling kan endermologie zijn.

LPG endermologie

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel.
Met het LPG apparaat wordt de huid via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. Door deze beweging voortdurend uit te voeren worden weefselblokkades opgeheven en ontstaat er een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels.
Bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Verhoogde vorming van collageen- en elastinevezels zorgt ervoor dat de huidtonus weer beter wordt. Hierdoor wordt de huid soepeler, steviger, gladder en gezonder!

 cellulite

Martine Verdaasdonk-Peters
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici