Voor afspraken bel 076 5201180

Training Skinbooster

Sinds kort is het Huidtherapeutisch centrum Breda begonnen met een nieuwe behandeling voor huidverbetering: de Skinboosters van Skintech.

sascha blogVoor een optimale behandeling worden huidtherapeuten in kasteel Moersbergen getraind door Skintech. Als laatste huidtherapeut van het Huidtherapeutisch Centrum mocht ik deze training volgen. Hoe dit ging leest u in deze blog.

Om 13.30 werd ik verwacht op kasteel Moersbergen, een prachtig gelegen landgoed in Doorn, Driebergen. Na het welkom heten van alle cursisten begonnen we met de theorie. Want wat is een skinbooster nou eigenlijk?

Een Skinbooster is een injectievloeistof, bestaande uit een basis (meestal natuurlijk hyaluronzuur), aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren.

Skinboosters worden door middel van meso therapie in de huid aangebracht, dit houdt in met behulp van microneedling. Door de skinbooster met behulp van microneedling in de huid aan te brengen komt het direct aan op de plaats van bestemming.
Wist u bijvoorbeeld dat bij een ‘normale’ crème maar 3% voorbij de bovenste huidlaag komt, bij een skinbooster ligt dit percentage op 97%. Hierdoor worden de werkzame stoffen in de skinbooster dus optimaal gebruikt.

Werkzame stoffen aanwezig in het product zijn per skinbooster verschillend, over het algemeen is het hoofdingrediënt hyaluronzuur. Hyaluronzuur kent u wellicht van de fillers waarbij een andere vorm van de stof wordt gebruikt. De hyaluronzuur in de skinbooster zorgt voor een sterke hydratatie, liftend effect en een verbetering van de huidstructuur.
Daarnaast is er een speciale skinbooster ontwikkeld voor onder de ogen. Om een vermoeide uitstraling, donkere kringen en/of vochtwallen te behandelen.
Als laatste is de mogelijkheid tot een XLhair skinbooster behandeling, waarbij de kalende hoofdhuid wordt behandeld en haargroei wordt gestimuleerd.

Na de theorie was het tijd om dit in de praktijk te brengen. Binnen het kasteel was een kamer ingericht als kliniek, waar we dus ook getraind konden worden met het uitvoeren van de behandeling. Ook ik heb kunnen oefenen met het behandelen van de skinbooster zodat ik dit in de praktijk kan toepassen.

Aan het einde van de dag ontving ik een certificaat voor het deelnemen van deze training. Het was een zeer leerzame dag en ben zeer enthousiast over het mooie resultaat dat je met deze behandeling kan verwachten.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de skinbooster, maak een afspraak voor een gratis consultgesprek.

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici