Voor afspraken bel 076 5201180

Anti-oxidanten

Zoals we twee weken geleden hebben geschreven, is het erg belangrijk dagelijks een SPF te gebruiken. Dit is echter niet genoeg. Bij een goed huidregime, voor een gezonde huid, kunnen antioxidanten namelijk niet ontbreken.

sascha blogWat zijn anti-oxidanten?

Anti-oxidanten komen van nature voor in de huid. Ze neutraliseren vrije radicalen, zoals (zon)straling of uitstoot. Deze vrije radicalen veroorzaken schade in de huid en versnellen het verouderingsproces. Door de toename van vrije radicalen en de vermindering van anti-oxidanten in de huid, door bijvoorbeeld veroudering, is het ‘voorraadje’ aan anti-oxidanten in de huid niet voldoende. Het is belangrijk om deze voorraad aan te vullen.

Belangrijk voor een anti-oxidant is, dat het pas op de huid oxideert wanneer het in aanraking is met vrije radicalen. Om die reden is het belangrijk dat de verpakking lucht- en lichtdicht is.

Aanvullen, maar hoe?

Anti-oxidanten kunnen op twee manieren aangevuld worden. Ten eerste absorbeert het lichaam anti-oxidanten uit voeding. Hiervoor dien je echter enorme hoeveelheden binnen te krijgen en werkt dit niet direct. Een tweede optie is het toevoegen van anti-oxidanten aan huidverzorging. Er zijn veel ingrediënten die werken als anti-oxidant. Vitamine C is veruit het meest bekend. Vitamine C is vaak toegevoegd aan een dag-/nachtverzorging, maar kan ook als extra worden aangebracht in de vorm van een serum. Van ZO Skin Health wordt hiervoor de 10% ZO Skin Health Vitamin C gebruikt en van Benebellum het Lumina Vitamine C 18% serum.

Ook vitamine A is een goede anti-oxidant. Dit komt veel voor in de producten van ZO Skin Health. In de Lumina Night Recover Vit A+E van Benebellum zijn vitamine A en E gecombineerd. Vitamine E is ook het hoofdingrediënt van de Vitamine E crème van Skintech.  

Ook aan de zonbescherming van ZO Skin Health zijn anti-oxidanten toegevoegd. We noemen dit het ZOX12 complex, zo vang je 2 vliegen in 1 klap, een dubbele bescherming tegen straling en andere vrije radicalen

 

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici