Voor afspraken bel 076 5201180

Kenmerken gezonde huid

Wat is nu eigenlijk een gezonde huid? En hoe kunnen we een gezonde huidconditie bereiken? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

sascha blogHoe hoort een gezonde huid er uit te zien?

Bij het uitvoeren van onze behandelingen en het geven van productadvies is het streven om weer een gezonde huidconditie te bereiken. Maar hoe hoort een gezonde huid er eigenlijk uit te zien?

De gezonde huid

Een gezonde huid voelt zacht en egaal aan, omdat er geen sprake is van ontstekingen of ruwe schilfers. De teint van de huid is egaal en er zijn geen plekken die donkerder of lichter zijn dan de rest van de huid, met uitzondering van sproeten.

Rode adertjes of kluwen van adertjes zijn niet op de huid zichtbaar. Wanneer er trekkracht of druk wordt uitgeoefend op een gezonde huid, biedt deze daar weerstand tegen en leidt het niet direct tot een huidbeschadiging.

Wanneer de vochtbalans van de huid gezond is, voelt de huid comfortabel aan en niet als strak of trekkerig. Doordat het laagje van dode huidcellen bovenop de huid niet te dik is, heeft de huid een gezonde glans en geen doffe teint.

Gezonde huid door behandeling en producten

Wanneer een huid één of meerdere eigenschappen vertoond waardoor deze een minder gezonde uitstraling heeft, kunnen we hier met behandelingen en producten aan werken. Zo kunnen we bij aanwezigheid van vaatjes lasertherapie toepassen. Bij een huid met ontstekingen of schilfering kan het juiste productgebruik voor heel veel verbetering zorgen.

Gratis consult

Wanneer we een intakegesprek voeren, zullen we kijken welke behandelingen en/of producten uw huidconditie weer kunnen optimaliseren.

 

Jitske Hoefnagels
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici