Voor afspraken bel 076 5201180

Endermologie

In de praktijk maken wij veel gebruik van verschillende apparatuur, waaronder het LPG® apparaat. De behandelingen die wij hiermee uitvoeren, worden endermologie genoemd. Dit is een 100% natuurlijke en veilige behandelmethode.

britt blog

Wat betekent endermologie?

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’ en heeft een werking op de huid, de onderhuid, de lymfevaten en de doorbloeding. De werking berust op een gemotoriseerde klep en rollers, die de huid omhoog halen en op diverse wijzen kunnen masseren, waarbij de huid wordt op- en afgerold. Afhankelijk van de instellingen van het LPG® apparaat zal het de doorbloeding, lymfecirculatie, afbraak van vetcellen en/of het verstrakken van de huid stimuleren.

Wanneer wordt het toegepast?

Endermologie wordt in onze praktijk toegepast bij (lipo-)lymfoedeem, verminderde doorbloeding, littekens, cellulite, vetophopingen en verslapte huid. Endermologie kan ook ingezet worden voorafgaand en als nazorg bij een cosmetische operatie, zoals een liposuctie. De werking berust erop dat de doorbloeding en stofwisseling voor en na de ingreep wordt gestimuleerd wat bevorderlijk is voor de genezing.

(Lipo-)lymfoedeem

Bij (lipo-)lymfoedeem werkt het LPG® apparaat vooral op het stimuleren van de lymfe-afvloed naar de dichtstbijzijnde lymfeklieren. Bij lip- of lymfoedeem kunnen verhardingen ontstaan in het weefsel. Endermologie kan dit weefsel versoepelen. Hetzelfde geldt bij littekens die vastzitten of pijnlijk zijn. Endermologie zorgt voor het versoepelen en rekbaarder maken van het littekenweefsel.

Cellulite behandeling

Endermologie kan ook ingezet worden voor cosmetische doeleinden, zoals lokale vetophopingen of cellulite. Het is niet voor niets, dat deze behandeling erg populair is in de zomermaanden. Door de masserende techniek wordt de stofwisseling en de bloedcirculatie dermate aangezet dat het lichaam vetten gaat afbreken en de huid een gladdere textuur krijgt.

Afhankelijk van het doel van de behandeling wordt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt gekeken naar het aantal behandelingen, de behandelduur en de instellingen van het apparaat.

Actie gedurende de maanden mei, juni en juli

In de maanden mei, juni en juli loopt er een aanbieding op de endermologie-pakketten.
8 behandelingen: van €495,- nu €396,-
15 behandelingen: van €925,- nu €740,-

Mocht u interesse hebben in deze behandeltechniek, kunt u contact opnemen, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Britt den Reijer
HuidTherapeutisch Centrum Breda

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici