Voor afspraken bel 076 5201180

BeneBellum®

Een revolutionaire behandeling waarbij eerst een chemische peeling wordt aangebracht en vervolgens een oplossing met tranexaminezuur door middel van microneedling.

BeneBellum®

De peeling voor hyperpigmentatie en melasma

Een revolutionaire behandeling waarbij eerst een chemische peeling wordt aangebracht en vervolgens een oplossing met tranexaminezuur door middel van microneedling. Daarnaast krijgt u producten voor thuisgebruik. Deze behandeling en producten gaan de strijd aan tegen hyperpigmentatie en zorgen samen voor zichtbare huidverbetering en vermindering van het pigment.

BenebellumDe ingrediënten van de BeneBellum zijn:

  • Tranexaminezuur: een aminozuur dat een verhelderend effect geeft en roodheid ontstaan door vaatjes vermindert .
  • Hexylresorcinol: een organische stof die de pigmentaanmaak afremt. Het heeft tevens een ontstekingsremmende werking en tijdens de peeling een licht pijnstillend effect. Hierdoor is de peeling tijdens de behandeling goed te verdragen.
  • Vitamine A, C en E: sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Tevens stimuleren ze de cel vernieuwing, de collageenvorming en wondgenezing. Onder invloed van deze vitamines wordt ook de pigmentaanmaak afgeremd.
  • Bluelight-filter: beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV-licht (High Energy Visible Light)

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetische aanleg, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten. Andere mogelijke oorzaken zijn afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen), zonlicht en HEV (High Energy Visible)-licht.

Uit recent onderzoek*, waarbij is gekeken naar de effecten van straling veroorzaakt door zowel Uv-straling, infrarood en zichtbaar licht, komt naar voren dat UVA-, UVB- en UVC-straling (uit zonlicht) voor 5,1% verantwoordelijk zijn voor door straling veroorzaakte schade aan de huid.

Nu is gebleken dat zichtbaar licht, oftewel HEV, van onze computerschermen, mobiele telefoons, TL-lampen en zelfs normaal daglicht op een bewolkte dag voor maar liefs 39% verantwoordelijk is voor schade aan de huid.

Dit onderzoek geeft aan hoe belangrijk het is om de huid elke dag goed te beschermen. Ook wanneer de zon niet schijnt of u de hele dag binnen op kantoor zit. De BeneBellum peeling en producten sluiten hier sterk op aan door een bluelight filter te gebruiken. Deze filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van HEV-licht.

*Mc Daniel et al – 2018.

 

 

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici